U trendu

Na gradilištu MUP i mediji, nije potvrđen dolazak gradonačeln

BEOGRAD – Na gradilištu Beograda na vodi, gde su jutros poginula dva radnika, prisutne su ekipe MUP-a i veliki broj medijskih ekipa, a nije potvrđen dolazak gradonačelinika Zorana Radojičića koji je prethodno nezvanično najavljen, navodi izveštač Tanjuga sa mesta nesreće.

Na gradilištu su jutros poginula dva radnika, kako je za Tanjug potvrdio portparol Hitne pomoći Mirko Lutovac, a u MUP-u su naveli da su radnici, navodno, pali sa 22.sprata zgrade.

Prema rečima Mirka Lutovca, radnici su pali sa „Štrabagove“ zgrade, a poziv je upućen hitnoj službi u 9.42.

Ekipe koje su izašle na teren pronašle su tela dvojice radnika i konstatovale smrt.

Izveštač Tanjuga sa lica mesta navodi da se nezvanično na licu moglo čuti da je do nesreće došlo kada je propala oplata, privremena konstrukcija, koja beton drži na mestu prilikom livenja dok ne očvrsne.

Takođe se moglo čuti da je jedan radnik imao oko 20 godina, a drugi oko 40 godina i da je, navodno, bio nadzorni organ.

Izveštač Tanjuga navodi da je u blizini mesta nesrehe primećeno nekoliko policijskih vozila, a pristigao je i veliki broj medijskih ekipa.

Gradilište je, kako nezvanično saznaje izveštač Tanjuga, zatvoreno, a niko za sada ne želi da daje bilo kakve informacije o nesreći.

Beogradski mediji su najpre izvestili da su radnici pali sa 15. sprata zgrade, kao i da su u pitanju poslovođa i pomoćnik geometra, kooperanti kompanije „Štrabag“.

Prema nezvaničnim informacijama pojedinih medija, radnici su bili uredno prijavljeni, prošli su neophodnu obuku za visoku gradnju i imali su svu neophodnu zaštitnu opremu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.