U trendu

Na graničnim prelazima Šid i Batrovci putnička vozila prolaze bez zadržavnja

Na graničnim prelazima sa Hrvatskom Batrovci-Bajakovo i Šid-Tovarnik putnička vozila prolaze bez dužih zadržavanja, preneo je Auto-moto savez Srbije (AMSS) jutrošnju informaciju Uprave Granične policije.

Teretni saobraćaj je u funkciji na GP Batrovci, kolona kamiona je prepolovljena, ali je ona i dalje duga, a zadržavanja višesatna. 

Ostali granični prelazi sa Hrvatskom su i dalje zatvoreni, navodi AMSS.

Svi granični prelazi sa Mađarskom su otvoreni, zadržavanje putničkih vozila se kreću u intervalima od 15 do 20 min., dok se teretna vozila na Horgošu i Kelebiji zadržavaju višesatno i dugo na izlazu iz zemlje.

Višesatna i duga zadržavanja teretnih motornih vozila su i na GP Sremska Rača sa Bosnom i Hercegovinom.

Na severu i zapadu Srbije danas će biti oblačno, ponegde sa slabom kišom ili rosuljom koje će usloviti vlažne kolovoze. 

Vozačima savetujemo da brzinu kretanja prilagode uslovima na putu, kao i da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju jer su na mnogim deonicama aktuelni radovi.

Zbog radova na obilaznici oko Beograda, na auto-putu su zatvorena sva uključenja i isključenja na petlji Surčin, te se vozila upućuju na petlju Dobanovci.

Auto-put Beograd-Niš je zbog radova sužen između Begaljičkog Brda i Malog Požarevca. AMŠ zato preporučuje da se ide zaobilazno, Avalskim putem ka Mladenovcu, ili da se sa auto-puta E-75 u smeru ka Nišu izađe kod Vrčina, pa sporednim putevima preko Ralje do Malog Požarevca, ili od Vrčina ka Grockoj preko Umčara do auto-puta u smeru ka Nišu.

Auto-put je zbog radova sužen u smeru Beograd-Niš i od petlje „Aleksinački rudnici“ do petlje „Ražanj“, kao i kod Velikog Orašja.

Na deonicama auto-puta E-75 Leskovac-Vranje saobraćaj je usmeren na privremene saobraćajnice, uz zabranu preticanja i ograničenje brzine.

Na „Ibarskoj magistrali“, vozila prolaze naizmenično na deonici Beograd-Lazarevac zbog radova između Meljaka i Stepojevca.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.