U trendu

Na konferenciji biomedicinskih nauka 150 studenata iz sveta

BEOGRAD – Gradonačelnik Zoran Radojičić danas je na petoj međunarodnoj Globalnoj konferenciji studenata biomedicinskih nauka, gostiam Beograda poželeo da na trodnevnom skupu steknu neka nova znanja, a da preostalo vreme provedu da upoznaju Beograd.

Obraćajući se studentima, rekao je da je njegovo iskustvo na kongresima među najlepšim trenucima u karijeri, a da je razmena iskustava u tim prilikama često podstrek za dalji naučno-istraživački rad.

„Ovoga puta ja vam želim da na predavanjima steknete što više iskustva i znanja, a kao gradonačelnik vas pozivam da preostalo vreme provedete u gradu. Želeo bih da osetite duh Beograda koji je zavodljiv. Ovaj grad je otvoren za sve turiste, prestonica koja je za mnoge umetnike inspiracija“, rekao je Radojičić.

Akademcima se obratio dekan Medicinskog fakulteta u Beogradu profesor Nebojša Lalić, a prvo predavanje održao im je profesor Lukas Rasulić.

Samitu prisustvuje oko 150 studenata medicine, stomatologije i farmacije, koji će naredna dva dana slušati predavanja, pohađati radionice i izlagati svoje naučne radove u oblasti biomedicine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.