Na proleće kompletna rekonstrukcija Kosančićevog venca

Na proleće će započeti kompletna rekonstrukcija Kosančićevog venca, kao i obnova 66 fasada u tom delu grada, najavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Mali, koji je obišao Kosančićev venac, kaže da je taj deo grada jedan od najlepših, da u njega godinama nije ulagano, ali da su sada projekti završeni i da će na proleće početi radovi na potpunoj rekonstrukciji Kosančićevog venca.

„Uradićemo nove drvorede, sredićemo kaldrmu i postaviti novi asfalt, kao i deo kod Narodne biblioteke koji je porušen i to će biti  potpuno drugačiji Kosančićev venac“, rekao je Mali novinarima.

Osim fasada na Kosančićevom vencu, biće obnovljene i one na zgradama u Brankovoj ulici i u Karađorđevoj.

„Ovaj deo grada će do jeseni biti potpuno drugačiji, sa sređenim i osvetljenim fasadama. To će biti novi izgled Beograda na koji ćemo svi biti ponosni“, kazao je Mali i dodao da će fasade biti ili bele ili bež boje, kako bi opravdale ime belog grada.

On je posebno zahvalio Vladi Srbije i premijeru Aleksandru Vučiću, koji će, kako je rekao, pomoći u finansiranju obnove dela fasada.

„Ovo je na neki način inicijativa premijera, koju smo mi prihvatili, a to je da zajedno stvaramo bolji i lepši Beograd“, rekao je Mali.

Takođe, dodao je, na Kosančićevom vencu, na mestu jedne barake koja se urušava, naći će se Gradska galerija, koja će lagumima biti povezana sa Karađorđevom ulicom i Savskom promenadom, pa će Beograđani i gosti prestonice moći da se sa obale popnu do Kosančićevog venca.

„Time povećavamo atraktivnost ovog dela grada i omogućavamo ljudima da za što kraće vreme upoznaju što više“, rekao je Mali.

U planovima grada da uži centar pretvore u pešačku zonu je i izgradnja podzemne garaže i to ispod parka u kojem se nalazi Spomenik nesvrstanima.

„To su naši planovi, time menjamo Beograd i pokazujemo da brinemo o svakom ćošku, vozilu i da vraćemo Beograd građanima da uživaju u njemu“, poručio je Mali.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike