U trendu

Nadzor nad agencijom zbog RTV Vranje

Ministarstvo privrede pokrenulo je nadzor nad radom Agencije za privatizaciju u postupku prenosa besplatnih akcija na zaposlene Javnog preduzeća Radio televizija Vranje.

Agencija za privatizaciju je 3. septembra ove godine donela rešenje o prenosu besplatnih akcija na zaposlene RTV Vranje.

Zainteresovanim zaposlenima u toj medijskoj kući agencija je raspodelila udele u vrednosti od oko 33 odsto vlasništva, dok je oko 67 ostalo u vlasništvu Akcionarskog fonda.

Ministarstvo kulture i informisanja je dopisom ukazalo da je postupljeno protivno odredbama Zakona o javnom informisanju i medijima i Uredbi o prenosu kapitala bez naknade zaposlenima kod izdavača medija i zahtevalo ukidanje rešenja Agencije za privatizaciju.

„Imajući u vidu zakonska rešenja i strateško opredeljenje Vlade Srbije da se država na svim nivoima vlasti povlači iz osnivačkih prava kod izdavača medija, kako stoji u dopisu Ministartstva kulture, nedvosmisleno proizilazi zaključak da se celokupni kapital, posle neuspešne prodaje prenosi zaposlenima, a ne samo njegov deo, kao u slučajevima privatizacije društvenog kapitala privrednih subjekata u drugim privrednim oblastima“, objasnilo je Ministarstvo privrede.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.