U trendu

Najavljena rekonstrukcija aerodromske zgrade u Nišu

Rekonstrukcija aerodromske zgrade i adaptacija postojećeg putničkog terminala na aerodromu „Konstantin Veliki“ u Nišu počeće sutra, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik tog grada Darko Bulatović.

Bulatović je istakao da će u rekonstrukciju aerodromske zgrade biti uloženo 27 miliona dinara.

On je podsetio da je aerodrom u Nišu ove godine imao više 100.000 putnika, devet redovnih linija u putničkom saobraćaju i jednu kargo liniju.

Najavljujući aktivnosti grada za narednu godinu, Bulatović je rekao da će uz pomoć sredstava Ministarstva trgovine krenuti izgradnja i rekonstrukcija šetališta u Tvrdjavi, Letnje pozornice i sportskih terena „Rovče“.

„U planu je i izmeštanje pijace pored Tvrdjave, kako bi mogli da iskoristimo velike potencijale tog značajnog istorijskog spomenika“, kazao je Bulatović na završnoj godišnjoj konferenciji u Gradskoj kući.

On je istakao da gradu u narednoj godini predstoji rekonstrukcija Tvrdjavskog mosta, Trga Petra Bojovića i izletišta „Bubanj“.

Bulatović je rekao da će naredne godine krenuti eksproprijacija zemljišta na trasi koja treba da omogući izmeštanje železničke pruge iz centra grada.

„Sredstva za ovu namenu izdvojena su u budžetu republike i od našeg rada zavisi koliko ćemo zemlje naredne godine eksproprisati“, kazao je Bulatović.
 
Bulatović je najavio nove investicije u radne zone na području grada i otvaranje novih radnih mesta.

Prema njegovim rečima, kompanija „IMI“ investiraće u novi pogon više od 30 miliona evra i uposliti u narednim godinama 1.250 ljudi, a turski „Aster tekstil“ u svom pogonu u Nišu uposliće više od 2.000 radnika.

On je podsetio da je sa kompanijom „Leoni“ potpisan ugovor o izgradnji pogona sa 2.200 radnih mesta.

„Uveliko se pregovara sa novim renomiranim investitorima i verujemo da Niš ima dovoljno prednosti koje će ubediti investitore da ovde grade svoje pogone“, dodao je Bulatović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.