U trendu

Najveći rejting medju partijama ima SNS

Srpska napredna stranka ima najveći rejting medju partijama,  51,6 odsto, a izborni cenzus za ulazak u parlament u ovom trenutku samostalno bi prešle Socijalistička partija Srbije (SPS),  Demokratska stranka (DS) i Srpska radikalna stranka (SRS), rezultat je danas predstavljenog novembarskog istraživanja javnog mnjenja koje je sprovela agencija „Faktor plus“.
Socijalisti imaju podršku 8,7 odsto birača, Demokratska stranka 6,5, a Srpska radikalna stranka od 6,2 odsto gradjana, rekao je jedan od realizatora istraživanja Dejan Vuk Stanković.

„Podrška Srpskoj naprednoj stranci je konstantna i tu nema većih oscilacija“, konstatovao je Stanković.

On je ukazao i da rejting radikala primetno raste od povratka njihovog lidera Vojislava Šešelja iz Haga i da bi ova stranka u ovom trenutku imala svog poslanika u parlamentu.

Premijeru Srbije Aleksandru Vučiću veruje najviše gradjana Srbije, 58 odsto. Iza njega na toj listi je predsednik Srbije Tomislav Nikolić, kojeg podržava 28 odsto gradjana. Po podršci slede Ivica Dačić sa 22 odsto, Branko Ružić sa 17 i Vojislav Šešelj sa 14 odsto.

U funkcionera DS-a Dragana Šutanovca poverenja ima devet odsto gradjana, a u lidera njegove stranke Bojana Pajtića devet odsto. Lideru SDP-a Borisu Tadiću veruje 11 procenata, a lideru PUPS-a Milanu Krkobabiću 13 odsto gradjana. 

Prema rezultatima ankete, medju 1.200 ispitanika, u ovom trenutku na izbore bi izašlo 51 odsto gradjana, 26 odsto ne bi glasalo, a neodlučna su 23 procenta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar