U trendu

Nalovna strana za utorak 23. maj 2017. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama od utorka, 23. maja, pišu da će nekadašnji ministar odbrane Bratislav Gašić koji je smenjen nakon što je uvredio novinarku, biti na čelu Bezbednosno informativne agencije (BIA) i o tome ko su kandidati za premijera Srbije.

ALO – „Gašić će da sredi stanje u BIA“, list piše o potvrdi da će nekadašnji ministar odbrane Bratislav Gašić postati šef BIA. „Erdogan: Hvala Srbima“, list piše da je predsednik Turske zahvalio ministru spoljnih poslova Srbije Ivici Dačiću na doprinosu srpskih košarkaša na osvajanju šampionske titule kluba Fenerbahče. „Šapić ruši i Tomine vikendice“, list piše da je počelo sredjivanje Novog Beograda.

BLIC – Pod naslovom „Šef BIA je ponuda koja se ne odbija“ za list govori funkcioner Srpske napredne stranke Bratislav Gašić. „Nikolićeva crkva će biti ženski manastir“, o završetku radova na crkvi u Bajčetini koja je zadužbina porodice Nikolić.

VEČERNJE NOVOSTI – „Beli do ‘bronze’ za 2,4 miliona dinara“, o troškovima za izbornu kampanju, koje su prijavili predsednički kandidati. „Novi fijat 500l od jula na drumu“ o tome da uskoro počinje proizvodnja novog automobila. „Vučić vratio u igru Vučevića i Selakovića“, list piše o tome ko sve ima šanse da postane premijer Srbije.

DANAS – „U programu javnog servisa cenzura i ignorisanje vesti“, povodom protesta Podrži RTV u Novom Sadu. „Povratak Gašića znak Vučićeve osionosti“, naslov pod kojim list prenosi komentare na vest da je Bratislav Gašić novi čelnik BIA. „Ministar policije preti – gradjani dodjite“, o najavi skupa Srpske napredne stranke na dan kada Vučić bude preuzimao predsedničku funkciju. „Janković mora da menja ime pokreta“, list piše da je naziv Slobodni gradjani Srbije ranije registrovan.

INFORMER – „Aleksandar Vučić: Skote gledaj svoja posla“, list piše da je premijer Srbije reagovao na to što je ambasador SAD Kajl Skot rekao da je taj dnevni list „ološ“.

KURIR – „Vučić: Premijera ću izabrati do 13. juna“, list piše o tome kada će Vučić preuzeti funkciju predsednika države i ko su kandidati za premijera.

POLITIKA – „Gašić šef BIA“ list piše povodom najava da će bivši ministar odbrane postati prvi čovek BIA. „Patrijarh crkvu Nikolića osveštava 27. maja“ povodom završetka mandata predsednika Srbije Tomislava Nikolića koji je u rodnoj Bajčetini izgradio crkvu. „(Vuk) Jeremić čeka poziv (Saše) Jankovića“, tekst o tome gde su i šta rade predsednički kandidati.

SRPSKI TELEGRAF – „Dačićev savetnik krao konjak“, o tome da je Dačićev savetnik, nekadašnji gradonačelnik Vranja Zoran Antić široj javnosti poznat po aferi „konjak“ iz 2013. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.