U trendu

Napadači na Srbe moraju biti brzo kažnjeni

Zamenik premijera Kosova Branimir Stojanović ocenio je danas, povodom napada na Srbe u Goraždevcu, da počinioci moraju biti brzo kažnjeni.

„Počinioci krivičnih dela u demokratskom društvu ne mogu biti nepoznati, u suprotnom takva demokratija se dovodi u pitanje“, navodi se u izjavi Stojanovića.

Stojanović je dodao da su „napadi na srpsko stanovništvo na Kosovu prevršili svaku meru“.

„Ovo je trenutak kada bi svi koji Kosovu misle dobro trebalo da se upitaju kuda ovakvo ponašanje vodi. Svedoci smo da provokacije, zastrašivanja, skrnavljenja spomenika i svetinja, ali i oružani napadi ne prestaju. Pozivam sve nadležne da jednom stanu na put počiniocima ovakvih dela“, kazao je Stojanović.

Zamenik premijera Kosova je još jednom apelovao na medjunarodnu zajednicu i na Vladu Kosova da „pokrenu policiju da radi svoj posao, pronadje i kazni počinioce i na taj način preventivno utiče i na neke buduće napade“.

Jutros u 2.40 nepoznate osobe demolirale su spomenik žrtvama NATO bombardovanja u Goraždevcu, a pucano je i na kuću Saše Petrovića u čijem kupatilu je pronadjen jedan od pet ispaljenih metaka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar