U trendu

Naplaćeno 5,4 miliona dinara kazne zbog loše klime u prevozu

BEOGRAD – Od početka avgusta u Beogradu obavljena je kontrola 242 vozila javnog prevoza, i tom prilikom utvrdeno je 60 nepravilnosti, navode nadležne gradske službe i dodaju da je naplaćena kazna iznosila 1,2 miliona dinara.

Tokom jula kontrolisano je 712 vozila i utvrđeno 210 nepravilnosti zbog kojih je naplaćena ukupna kazna od 4,2 miliona dinara.

Samo tokom proteklog vikenda kontrolisano je 71 vozilo i naplaćena je ugovorna kazna od 500.000 dinara.

Tokom narednih dana redovno će se vršiti kontrola ispravnosti i funkcionalnosti rashladnih uredaja u vozilima kako bi putnicima bio omogućen što kvalitetniji prevoz.

„Sekretarijat za javni prevoz nastaviće da kontroliše primenu ugovornih odredbi koje se odnose na funkcionalnost klima-uredaja, posedovanje displej-table u vozilu sa brojem i nazivom linije, kao i na higijenu vozila, u skladu sa ugovorima zakljucenim sa prevoznicima u vršenju javnog prevoza putnika“, navode nadležne službe.

Sekretarijat za javni prevoz i Grad očekuju i traže od prevoznika da preuzmu svoj deo odgovornosti prema bezbednosti i zdravlju gradana Beograda, kao i da ovih dana ispune najosnovnije obaveze iz ugovora koji imaju sa Gradom Beogradom.

„Obaveze su da su im vozila kojim prevoze putnike tehnicki ispravna, da su rashlađena i čista. Podrazumeva se poštovanje reda vožnje, kako putnici ne bi bili dodatno izloženi suncu, znajući da sva stajališta nemaju nadstrešnice i da ne postoji svugde prirodni hlad gde bi mogli da se sklone“, izjavio je gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević.

Kontrole će, kako dodaje Vasiljević, trajati do kraja avgusta, a po potrebi će se nastaviti i u septembru ako to budu zahtevali vremenski uslovi.

(Tanjug)

Napišite komentar