U trendu

Naprednjaci odgovorili NUNS-u

Srpska napredna stranka  saopštila je danas, povodom ocene Nezavisnog udruženje novinara Srbije (NUNS) da naprednjaci otvoreno utiču na uređivačku politiku javnog servisa RTS, da je NUNS odavno zavisno udruženje Demokratske stranke.

„To je isto ono udruženje koje je pre nekoliko dana stalo u odbranu ugleda i časti onih koji krše prava maloletnih lica i koji su pozivali, više puta, na ubistvo Aleksandra Vučića“, ocenio je SNS povodom reagovanja NUNS-a na kritiku te stranke glavnog i odgovornog urednika Danasa Zorana Panovića posle njegovog gostovanja na RTS-u.

U saopštenju, SNS je upitao čelnike NUNS-a da li žele da zabrane Srpskoj naprednoj stranci pravo na drugačije mišljenje, „i da kada nešto nije istina da ne smeju da to javno kaže, jer nije istina ono što su RTS i Zoran Panović saopštili?“

Naprednjaci su pitali i da li to, po NUNS-u, u Srbiji sme da postoji samo jedna istina – ona koja odgovara Demokratskoj stranci?

SNS je poručila da je zgrožena otvorenim pritiskom čelnika NUNS-a koji očigledno žele da ukinu pravo SNS da misli, govori, piše drugačije, i dodala da je svima jasno da RTS-u i Panoviću niko nije zabranio ništa, pa čak i da iznose neistine o SNS.

Urednik Danasa Zoran Panović izjavio je u subotu na RTS-u da je premijer Aleksandar Vučić režirao politički napad na ambasadora Velike Britanije Denisa Kifa na proslavi sedmogodišnjice rada svoje stranke.

Panović je gostujući na RTS ocenio da je Vučić morao da zna šta će u svom govoru poručiti režiser Emir Kusturica, koji je kritički govorio o ulozi Britanije u odnosu prema Srbiji.

SNS je ocenila da su „optužbe RTS-a i Panovića“ skandalozne i da Vučić nije i nikada neće kontrolisati govore svojih prijatelja i gostiju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar