U trendu

Naslovna strana za četvrtak, 12. april 2018. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od četvrtka, 12. aprila, najviše pišu o padu vojnog aviona kod Kovačice u kome je jedan pilot poginuo a drugi teško povredjen i o presudi Haškog tribunala kojom je predsednik SRS Vojislav Šešelj osudjen na 10 godina zatvora zbog progona Hrvata u selu Hrtkovci u Vojvodini 1992. godine.

ALO  –  U tekstu „Izvršitelj mesečno zaradi 107.000 evra“ list piše o zaradi javnog izvršitelja. List piše o Robertu Kalociju, pilotu koji je poginuo u padu vojnog aviona: „Bio je čovek kakav se retko radja“.

BLIC  –  Pod naslovom „Država mora da otkrije za šta je Udovičić dao 572.000 evra“ list piše da u finansijskom izveštaju Evropske univerzitetske sportske asocijacije nije prikazan prihod od 572.000 evra koji je Srbija navodno platila za izradu master plana za Univerzijadu u Beogradu 2020. godine.

VEČERNJE NOVOSTI  –  O padu aviona „Galeb“ pod naslovom „Pilot nam je umro na rukama“. „Hag Šešelja izbacuje iz Skupštine“ – list piše da bi lider radikala, pošto je pred Haškim tribunalom osudjen na 10 godina zatvora zbog progona Hrvata iz Vojvodine, mogao da ostane bez poslaničkog mandata.

DANAS  –  „Šešelj neće ići u zatvor ali postaje osudjeni ratni zločinac“ – o presudi Haškog tribunala lideru radikala. Pod naslovom „Umesto kod Putina, Vučić kod Erdogana“ list navodi da predsednik Srbije Aleksandar Vučić neće prisustvovati inauguraciji predsednika Rusije Vladimira Putina 7. maja u Moskvi. U tekstu „Diković smenio oficire zbog vojnog analitičara“ list piše da je načelnik Generalštaba VS smenio rukovodstvo Tehničko-opitnog centra pošto je krajem prošle godine na aerodromu Batajnica uhapšen vojni analitičar Aleksandar Radić.

KURIR  –  O sukobu SAD i Rusije „Svet na korak od haosa, treći svetski rat“, list piše i o padu vojnog aviona:  „Ukleti Galeb ponovo ubio“.

INFORMER  –  O formiranju Zajednice srpskih opština i pisanju britanskog lista Gardijan “ Britanci naredili potpuno uništenje Aleksandra Vučića“, o padu vojnog aviona u ataru Kovačice „Pao Galeb“, o smrti poznate glumice „Umrla Jelena Žigon“.

POLITIKA  –  „Kamioni na granicama koštaju region 800 miliona evra“, o uspostavljanju regionalne carinske unije. „Odlazak Jelene Jovanović Žigon“, poznata glumica preminula u 85. godini.

SRPSKI TELEGRAF  –  List piše da je na pomolu treći svetski rat, u tekstu o padu vojnog aviona navode da je avionu otkazao motor „Srušio se Galeb, pilot poginuo“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.