U trendu

Naslovna strana za četvrtak, 14. mart 2019. godine

Dnevne novine u izdanju od četvrtka 14. marta najviše pišu o ulozi Evropske unije u odnosima Beograda i Prištine, o nasilju nad ženama u Srbiji, kao i o hapšenju petorice muškaraca zbog sumnje da su drogu razvozili vozilima auto-škole.

ALO  –  „Reprezentativac Srbije diler droge“ piše o hapšenju pet osoba zbog dilovanja droge vozilima auto-škole. „Vojnik se survao niz liticu“ o pogibiji pripadnika Vojske Srbije u vojnom kampu na Jastrepcu.   
BLIC  –  „Imam manju platu od pomoćnika i sekretara“, list piše da je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić na sednici Vlade rekao da nije logično da pomoćnici imaju veću platu od ministra. „Vozilima auto-škole razvozili narkotike“, o hapšenju petorice muškaraca zbog sumnje da su prodavali drogu koristeći vozila auto-škole.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Nema rešenja za Kosovo bez Rusije i Kine“, o izjavi Federike Mogerini da sporazum Beograda i Prištine mora da odobri Savet bezbednosti. „Kusturica savetuje Dodika“, list piše da je predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik imenovao režisera Emira Kusturicu za savetnika.

DANAS  –  „Vučić pomešao takse i eventualni rast penzija“, o izjavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića da bi penzije bile veće za 12,5 odsto da nije taksi koje je Kosovo uvelo na robu iz Srbije i BiH. „Nasilje nad ženama ostaje problem u Srbiji“, za list kaže komesarka Saveta Evrope za ljudska prava Dunja Mijatović.

INFORMER  –  „Sve više razvoda u Srbiji: U 2018. puklo 11.313 brakova“ piše o povećanju broja razvedenih brakova poslednjih godina. „Sergej skija u Aspenu“ o boravku predsednika Pokreta slobodnih gradjana Sergeja Trifunovića u SAD-u.

KURIR  –  List piše o hapšenju pet osoba zbog dilovanja droge „Džudista prodavao drogu u gej klubovima“. „Dobra vest za nas, loša za Prištinu“ o stavu ministra spoljnih poslova Ivice Dačića o izjavi šefice diplomatije EU Federike Mogerini. 

POLITIKA  –  O izjavi šefice diplomatije Evropske unije Federike Mogerini da sporazum Beograda i Prištine mora dobiti podršku Saveta bezbednosti list piše pod naslovom „Priznaje li Morgerinijeva nemoć EU“. „Uvodi se doživotni zatvor sa uslovnim otpustom“, list piše da će nakon 25 godina Srbija uvesti mogućnost da doživotni osudjenici traže prevremeni otpust.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Patrijarha otrovali da ne dodje na sahranu Djindjića“ list piše o navodnim saznanjima bezbednosnih službi da je patrijarhu Pavlu na dan sprovoda nešto stavljeno u hranu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.