U trendu

Naslovna strana za četvrtak, 15. i 16. februar 2018. godine

 Dnevni listovi u Srbiji na naslovnim stranama dvobroja najviše pišu o izborima za Skupštinu Beograda, ali i o raznim drugim temama poput Dana državnosti, ubistvu Olivera Ivanovića i sloganima za podsticaj radjanja u Srbiji.

BLIC – „Vučićeva zver iz Zagreba je šeikov poklon od pola miliona evra“, o Audiju A8l kojim se u Zagrebu vozio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. List piše i o izborima u Beogradu „Grad po meri Beogradjana, a ne stranih turista“, kaže Aleksandar Šapić, „Ova vlast u prestonici zaslužuje visoku ocenu“, kaže Sima Avramović sa liste „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd“.

VEČERNJE NOVOSTI – „Sretenje – susret slobode i demokratije“, o proslavi Dana državnosti u Srbiji. „I svetske zvezde u srpskom filmu o NATO zločinima“, list piše da uskoro počinje snimanje dokumentarnog filma o NATO bombardovanju Jugoslavije 1999. godine.

DANAS – „Rada Trajković: Oliver je prijavio BIA ko mu preti“, kaže za taj list predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova i Metohije. „Sukob ministara oko kampanje za podsticaj radjanja“, o medjusobnim kritikama ministara zbog slogana za podsticaj radjana.

KURIR – „Neću da stavljam flaster na usta“, kaže za list ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. „Političari nemaju pojima o Sretenju“, list piše da niko od anketiranihj političara nije tačno odgovorio na svih pet pitanja o Danu državnosti.

INFORMER – „Hrvati priznali: Vučić je pokorio Hrvatsku“, o poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu. „Srbija spasava Vasu sa Kosova“, o dečaku kome je potrebno lečenje u Italiji.

POLITIKA – „Obnavljanje srpske države“, list piše o tome zbog čega Srbija kao Dan državnosti slavi Sretenje. „Vučić: Rešenje sa Prištinom je težak zadatak“, o dijalogu Beograda i Prištine i pravno-obavezujućem dokumentu koji moraju da potpišu pre pristupanja Srbije EU.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.