Naslovna strana za četvrtak, 18. maj 2017. godine

Beogradski dnevni listovi na današnjim naslovnim stranama najviše pišu o mogućnosti da bivši vodja OVK Ramuš Haradinaj bude novi premijer posle junskih izbora na Kosovu, kao i o osnivanju pokreta u Srbiji koji je najavio bivši predsednički kandidat Saša Janković.

ALO – „‘Koferašu’ plata od 770.000?!“ list piše da će član Predsedništva SPS i kum šefa diplomatije Srbije Vladimir Zagradjanin koji je hapšen u aferi kofer 2006. godine najverovatnije zauzeti mesto Danice Drašković u Odboru direktora NIS-a.

BLIC – U tekstu: „Ratne vodje OVK žele Haradinaja za predsednika“ o predstojećim vanrednim izborima na Kosovu. U tekstu „Janković osniva pokret“ o najavi bivšeg predsedničkog kandidata Saše Jankovića. U tekstu: „Divca prevario prijatelj, umalo ostao bez stana“ o hapšenju prijatelja nekadašnjeg košarkaša i filantropa zbog prevare.

VEČERNJE NOVOSTI – U tekstu: „Haradinaj – s poternice na izborni listić“ o tome da je bivši lider OVK kandidat za premijera Kosova. List piše da izabrani predsednik Aleksandar Vučić ima dilemu ko će biti premijer „Brnabićeva ili Dačić“. U tekstu: „Kako se Makron poklonio Stani i našoj trobojci“ list piše da je novi predsednik Francuske odao počast zastavi kod Trijumfalne kapije.

DANAS – „Odlučite o doktoratu Siniše Malog ili podnesite ostavke“, akademik Dušan Teodorović govori i o rektoru Univetrziteta u Beogradu i dekanu Fakulteta organizacionih naka. U tekstu: „Božović: Čim Saša Janković oformi pokret, o izborima u Beogradu“ o stavovima predsednika beogradskog odbora DS.

INFORMER – „Agrokor 1. juna ide u bankrot“ kaže za list hrvatski ekonomski analitičar Ratko Bošković.

KURIR – List objavljuje intervju sa mandatarom Vlade Makedonije Zoranom Zaevom „Ako region hoće u EU moramo da saradjujemo“.

POLITIKA – Pod naslovom: „Pet izmena u timu za pregovore sa EU“ o promenama i budućim članovima za upražnjena mesta. „Duboko poštujem SPC“, kaže za list ministarka državne uprave i lokalne samouprave Srbije Ana Brnabić.

SRPSKI TELEGRAF – „Voker postavljao lokatore za NATO bombe“ naslov je teksta u kome se navodi da je bivši šef vojne bezbednosti Aca Tomić otkrio da je bivši šef posmatračke misije OEBS Vilijam Voker postavljao GPS uredjaje u institucije i vojne objekte u Srbiji i od njih pravio mete.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike