U trendu

Naslovna strana za četvrtak, 19. jul 2018. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za četvrtak, 19. jul uglavnom pišu o rezultatima nove runde dijaloga Beograda i Prištine, optužbama sindikata na račun ministra odbrane Aleksandra Vulina, kao i peticiji na društvenim mrežama da se sa zdravstvene ustanove u Nišu ukloni grb Vojske SAD.

ALO – „Šešelj: Skot i Kif kadriraju u SPC“, izjava lidera SRS Vojislava Šešelja povodom incijative da bude izopšten iz crkve. „Rusi nam otimaju zemlju“, naslov je teksta povodom tvrdnji vojvodjanskih paora.

BLIC – „Zašto su Hrvati toliko opčinjeni Tompsonom“, o hrvatskom pevaču Marku Perkoviću Tompsonu koji veliča ustaštvo i slavlju posle osvojenog drugog mesta Hrvatske na Svetskom prvenstvu u fudbalu. List piše i o optužbama sindikata na račun ministra odbrane Aleksandra Vulina „Vojno osoblje služilo na Vulinovoj proslavi“.

VEČERNJE NOVOSTI – „Gradjane ‘prati’ 40 privatnih detektiva“, o efektima novih propisa o angažmanu privatnih detektiva. „Priština i dalje neće kompromis“, o novoj rundi dijaloga Beograda i Prištine. „Novak opet prvi do kraja 2018“, o teniseru Novaku Djokoviću i njegovoj poziciji na ATP listi.

DANAS – „Uzimao novac od preduzeća, pozivao se na kuma ministra“, tekst o navodima da je član Srpske napredne stranke Ivan Bakić obećavao bespovratne kredite iz Fonda za razvoj. „Peticija za uklanjanje američkog grba“, o zahtevima da se sa zgrade Klinike za kardiohirurgiju u Nišu ukloni grb Vojske SAD, iako je američka vojska donirala opremu vrednu 400.000 evra. „Useljeni stanovi prazni, u kulama samo majstori“, list piše da svetla u stanovima „Beograda na vodi“ osvetljavaju majstorima radove.

INFORMER – Pod naslovom „Tači traži rat“, list piše da su jučerašnji pregovori u Briselu propali. „Gasi se 300 auto škola, poskupljuje vozački“, navodi list.

KURIR – „Vučić: Albanci hoće sve. E pa neće moći“, o briselskom dijalogu. List piše i o hororu u Rusiji „Mafijaš zabetonirao žive srpske radnike u temelje zgrade“.

POLITIKA – „Priznanje nezavisnosti nikako nije kompromis“, o nastavku dijaloga Beograda i Prištine. „I Madjarska napušta dogovor UN o migrantima“, list piše da i Budimpešta, poput Vašingtona, tvrdi da je dokument Ujedinjenih nacija „protiv bezbednosnih interesa zemlje“.

SRPSKI TELEGRAF – „Tajna akcija CIA u Beogradu zbog Trampa“, list prenosi da su američki tajni agenti došli u Beograd kako bi istražili veze oca prve dame Melanije Tramp sa srpskim bezbednosnim službama.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.