U trendu

Naslovna strana za četvrtak, 24. januar 2019. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama za četvrtak, 24. januar pišu o Svetskom ekonomskom forumu u Davosu i aktivnostima predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je tamo prisutan, o gradjanskim protestima i opoziciji, o promeni krivičnog zakonodavstva.

ALO  –  „Angela pozvala Vučića u Berlin“, o sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i nemačke kancelarke Angele Merkel. „Srpkinje idu kod ginekologa samo kad su trudne“, o tome da je prevencija jedan od bitnih razloga smrtnosti žena od raka grlića materice.

BLIC  –  „Ubicama dece sudiće dan za danom“, piše o izmenama zakona o krivičnom postupku. „Opozicija odgovara na zahteve sa protesta“, o sastanku opozicije najavljenom za petak na kojem će se razgovarati o gradjanskim protestima.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Bošnjaci hoće da ponište Srpsku“, list piše da je SDA predala zahtev Ustavnom sudu BiH da se u ime Republike Srpske uvrste i druga dva naroda. „Oni nose luč čovečnosti i hrabrosti“, list piše da je žiri Novosti izabrao podvižnike u 2018. godini.

DANAS  –  „Opozicija uvažava zahteve, profesori uz gradjanski bunt“, list piše da protesti u Beogradu i desetak gradova daju prve rezultate. „Šanse Prištine da udje u Unesko manje nego 2017. godine, za list govori bivši ambasador Srbije pri organizaciji Ujedinjenih nacija za nauku, obrazovanje i kulturu Darko Tanasković.

INFORMER  –  „Do 2040. izumreće 1,2 miliona Srba“, o demografskim rezultatima Eurostata i Republičkog zavoda za statistiku. „Nole osvaja Australiju“, o učešću najboljeg srpskog tenisera Novaka Djokovića na Australijan openu.

KURIR  –  „Podrška Angele Merkel neprocenjiva je za Srbiju“, o sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i nemačke kancelarke Angele Merkel u Davosu. „Važna vest za brucoše, više nema prijemnog za fakultete“, o tome da će prijemni ispiti biti zamenjeni standardizovanim maturskim ispitom do 2021. godine.

POLITIKA  –  „Merkelova pozvala Vučića u Berlin“, list piše o razgovoru predsednika države Aleksandra Vučića i nemačke kancelarke Angele Merkel u Davosu. „Dragoslavu Kosmajcu država vraća sve“, list piše da će Kosmajcu morati iz budžeta da se nadoknadi šteta za neosnovano hapšenje.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Ne plašim se Sergeja, ali niko ne sme da nas vredja“, izjava novinarke Ivane Žigić posle napada glumca Sergeja Trifunovića. O bivšem predsedniku Jugoslavije Slobodanu Miloševiću i njegovoj supruzi list piše: „Mira i Sloba hteli da se ubiju kao Hitler i Eva“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar