U trendu

Naslovna strana za četvrtak, 25. maj 2017. godine

Dnevni listovi u današnjim izdanjima najviše pažnje posvećuju poseti američkog zvaničnika Hojta Brajana Jija Beogradu, posledicama terorističkog napada u Mančesteru i razvoju slučaja „Savamala“.

ALO – List piše da predstoji promena u ministarstvima i da će dosadašnjeg ministra zdravlja Zlatibora Lončara zameniti kadar SPS Slavica Djukić Dejanović „Lončar leti iz vlade – nasledjuje ga Slavica“.

BLIC – O posledicama terorističkog napada u Mančesteru „Bomba koja je deci kidala meso“. O tajnama u delovanju „Crvenih beretki“: „Kako su Legija i Zmija preuzeli JSO“. Povodom predstojećeg upisa na fakultete: „Vodič kroz fakultete koje je najteže upisati“. List piše da je Tomislav Nikolić odbio platu za novu funkciju: „Nikolić bez plate – put u korupciju“.

DANAS – Nakon sastanka premijera Srbije Aleksandra Vučića i zamenika pomoćnika američkog državnog sekretara Hojta Brajana Jija: „SAD interesuje odnos Srbije prema Rusiji, EU i Kosovu“. O problemima u istrazi u vezi rušenja objekata u slučaju zbog izgradnje Beograda na vodi „Katastar kočio rad ombudsmana u slučaju Savamala“. O dešavanjima u bezbednosnim službama: „Kršenje protokola ili uvod u čistku BIA“.

VEČERNJE NOVOSTI – O zdravstvenom stanju haškog optuženika: „Mladić (Ratko) umire, a leče ga masažom“. List piše da je izdat nalog za privodjenje Srba zbog navodnog zločina: „Hrvati naredili hapšenje 76 Srba“. Iza kulisa posete američkog zvaničnika Hojta Brajana Jija Beogradu: „Trampov emisar protiv imuniteta za Ruse u Nišu“.

INFORMER – O tragediji u rudniku u Africi „Srbi se ugušili u Gvineji“.

KURIR – „Albanci nam otimaju Dečane“, tekst o promotivnoj kampanji u okviru koje se na turističkoj mapi Kosova pored slike manastira nalazi zastava samoproglašenog Kosova.

POLITIKA – O rastu troškova života u beogradskom elitnom kraju: „Veliki porez na velike placeve na Dedinju“. Povodom rodjendana Josipa Broza Tita: „30 godina od poslednje štafete mladosti – Ispraćaj uz zakletvu Josipu Brozu Titu“. O prolećnom zasedanju Sabora Srpske pravoslavne crkve: „Pet eparhija dobilo nove vladike“.

SRPSKI TELEGRAF – „Ne da Ruse i migove“ list prenosi izjavu premijera Aleksandra Vučića o tome da na sastanku sa zvaničnikom Stejt departmenta nije bilo kritike zbog kupovine ruskog oružja jer on to ne bi slušao.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.