U trendu

Naslovna strana za četvrtak, 29. mart 2018. godine

Beogradski listovi na naslovnim stranama izdanja za četvrtak, 29. mart najviše pišu o Kosovu i reagovanju predsednika Rusije Vladimira Putina na policijsku akciju u Kosovskoj Mitrovici, kao i o istrazi u Srbiji protiv protivnika vakcinacije.

ALO – „Ko dirne Srbiju, napao je Rusiju“, piše list povodom obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića predsedniku Rusije Vladimiru Putinu zbog dogadjaja na severu Kosova.

BLIC – Reagovanja na dogadjaje u Kosovskoj Mitrovici i izlasku predstavnika Srba iz kosovske skupštine, list prenosi pod naslovom „Kako da pobedimo tenzije na Kosovu“. O krivičnom postupku protiv javnih ličnosti koje su lobirale da roditelji ne vakcinišu decu „Karleuša izbegla saslušanje, otišla u Tursku“. „Folić uzima hiljade evra na članstvo u komisijama“, o radu glavnog arhitekte Beograda Milutina Folića.

VEČERNJE NOVOSTI – „Srbija je za Rusiju najpreča u Evropi“, o poruci predsednika Rusije Vladimira Putina povodom incidena na Kosovu. O hapšenju u Boru „Policijski domar ukrao narkotike iz sefa stanice“.

DANAS – „U pregovorima o Kosovu u SAD učestvuje i Manter“, o paralelnom procesu koji se vodi u SAD uporedno s briselskim dijalogom o rešenju kosovskog problema u kojem učestvuje bivši američki ambasador Kameron Manter. „Nije mi pomoglo ni to što sam ministar“, kaže za list član vlade Kosova Nenad Rikalo, koji je povredjen u akciji kosovskih snaga u Kosovskoj Mitrovici. „U toku prikriveni rat izmedju Tačija i Haradinaja“, naslov je teksta o odnosima kosovskog premijera i predsednika Ramuša Haradinaja i Hašima Tačija.

INFORMER – „CIA javila: Vučić se ne šali, šalje vojsku na Kosovo“, o tome da su kosovski lideri dobili „dojavu“ da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio da „svim silama odbrani Srbe“ i da su zato Amerikanci „naredili“ da se ROSU povuče i da se šef Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić pusti iz pritvora.

KURIR – O obraćanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i njegovom odgovoru, list piše pod naslovom „Ko krene na Srbiju napao je Rusiju“.

POLITIKA – „Putin: Srbija je ključni partner Rusije u Evropi“, o telefonskom razgovoru predsednika Rusije i Srbije, Vladimira Putina i Aleksandra Vučića. „Poljoprivrednici čekaju obećanje subvencije za dizel gorivo“, o zahtevu ratara da se država odrekne akciza na gorivo u vreme setve. „Crveni tepih za Kim Džong Una u ‘nezvaničnoj’ poseti Pekingu“, o četvorodnevnoj poseti severnokorejskog lidera Kini.

SRPSKI TELEGRAF – „Rusija otkrila plan CIA za Kosovo“ naslov je teksta u kojem se navodi da postoji scenario za proterivanje Srba sa severa Kosova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.