U trendu

Naslovna strana za četvrtak, 30. avgust 2018. godine

ALO  –  „‘Humani ‘ Šapić duguje 2.500.000 za porez“, list piše da predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić godinama nije plaćao porez za pomoćne objekte koji se nalaze oko njegove kuće u Zvečanskoj ulici. Američki izaslanik za Balkan Ričard „Holbruk je bio običan prevarant“, kaže ćerka haškog optuženika Radovana Karadžića, Sonja.

BLIC  –  Pod naslovom „Prioritet zajednica srpskih opština“ list piše da su premijerka Srbije Ana Brnabić i potpredsednik SAD Majk Pens u Podgorici razgovarali o Kosovu. O otporu roditelja prema vakcinaciji dece: „Prete nam epidemije smrtonosnih boginja“.

VEČERNJE NOVOSTI  –  O porukama sa samita u Podgorici: „Brnabićeva iznela zahtev: Premijerka od Pensa tražila da se pod hitno formira ZSO“ i „Pens na samitu oštro napao Ruse: Amerika u Podgorici razbuktala Hladni rat“.

DANAS  –  „Nikolić i dalje živi u vili na račun svih gradjana“, naslov je teksta u kome se navodi da bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić još ne pominje selidbu iz predsedničke vile u Užičkoj 23. O samitu lidera zemalja članica Američko-jadranske povelje u Podgorici „Potpredsednik Sjedinjenih država Majk Pens u Podgorici: Srbija da se ugleda na Crnu Goru“ i „Ivan Vujačić: Poseta pokazuje interes SAD za ovaj prostor“.

INFORMER  –  „Nato pokreće udar na Srbiju“, o poruci potpredsednika Maka Pensa Srbiji da krene „crnogorskim putem“. „Mere ‘prosek’ na autoputu“, o strogom kažnjavanju brze vožnje koje počinje od 1. septembra.

KURIR  –  „Vučićeva direktorka poreske živi kao milioner“ list piše da čelnica Poreske uprave Stari grad na putovanja godišnje potroši 20.000 evra. „Srbiji gubici, Arapima milioni“, list prenosi stavove stručnjaka o prevarama u „Beogradu na vodi“.

POLITIKA  –  U tekstu „Zagreb tvrdi da SSP nije prekršen“ list piše da Hrvatska ne smatra da je povećanjem naknada za kontrolu uvoznog voća i povrća iz trećih zemalja prekršila Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU. O inicijativi za učlanjenje Kosova u Interpol koji je usvojila kosovska vlada: „Novi pokušaj Kosova da udje u Interpol“. „Pens: Rusija hoće na silu da crta granice na zapadnom Balkanu“, o samitu Američko-jadranske povelje u Podgorici i porukama američkog potpredsednika Majka Pensa.

SRPSKI TELEGRAF  –  „CIA Slobu trovala smrtonosnim plutonijumom 210“ otkriva za list bivši šef Državne bezbednosti Božidar Spasić. „Ubica Srba gazduje zemljom koju je Tadić dao Hrvatima“, o novim detaljima „otimanja vukovarske ade“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.