U trendu

Naslovna strana za četvrtak, 5. april 2018. godine

Dnevni listovi u današnjim izdanjima na naslovnim stranama pišu o Kosovu i o raznim drugim temama.

ALO  –  „Državni vrh se hrabro bori za Kosovo“, Patrijarh Irinej o kosovskom problemu.

BLIC  –  „Kako nas je maltretirao bahati rektor“, dvoje ljudi sa Univerziteta u Kragujevcu govore o tome kako se rektor Nebojša Arsenijević ponašao prema njima. „Vučić sa Zapadom o kosovskom problemu“, o razgovorima koje je za drugu polovinu aprila najavio predsednik Srbije. „Policija našla oružje kojim je ubijena Jelena“ – o slučaju ubistva pevačice Jelene Marijanović.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Evropu može da zapali ‘Velika Albanija’ „, list piše da je ministar odbrane Aleksandar Vulin u Moskvi upozorio na pretnje u regionu. „Naš državni vrh hrabro vodi bitku“, rekao je poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Irinej o kosovskom problemu.

DANAS  –  „Izgradnja jeftinih stanova stala na obećanjima“, list piše da još nije donet ni zakon o jeftinim stanovima za pripadnike sektora bezbednosti koji su ranije najavljeni. „Samoizolacija nam nikad nije donela dobro“, list piše da opozicija podržava učešće Srbije na samitu EU-Zapadni Balkan u Sofiji.

INFORMER  –  „Kif: Zahtevamo da Srbija protera ruske diplomate“ – britanski ambasador zatražio od Srbije. Pod naslovom „MI6 sprema napad na Vučićevu porodicu!?“, list piše da Britanska tajna obaveštajna služba priprema napad na predsednika Srbije. 

KURIR  –  U intervjuu predsednik Republike Srpske Milorad Dodik kaže da „Vučić neće dozvoliti otimačinu Kosova“. List piše da će se Patrijarh Irinej „raspitati“ o tvrdnjama igumanije Stefanide Glavčić da je morala da napusti manastir Sveti Prohor Pčinjski zbog pritisaka Vladike Pahomija.

POLITIKA  –  „Minimalne kazne za nevakcinisanje dece“, o kaznama roditeljima od 10.000 do 30.000 dinara. „Ne smemo klonuti zbog nepravde“, o poslanici patrijarha SPC povodom Uskrsa.

SRPSKI TELEGRAF  –  List na naslovnoj stranici piše o jednom samoubistvu u Beogradu, a pod naslovom „Nato divljakuša izvredjala  doktorku“, i o diskusiji direktorke beogradskog Centra za evroatlanske studije Jelene Milić i doktorke Danice Grujičić o posledicama bombardovanja Srbije 1999. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.