U trendu

Naslovna strana za četvrtak, 5. jul 2018. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja od četvrtka pišu o nezakonitom odlaganju opasnih materija na deponiji u Kikindi, reakcijama na imenovanje muzičkog urednika televizije Pink Damira Handanovića na funkciju direktora Centra beogradskih festivala (CEBEF) i novinama pri tehničkom pregledu vozila.

BLIC  –  „Kazna od 40 godina je pomilovanje za monstrume“, kaže osnivač Fondacije „Tijana Jurić“ Igor Jurić povodom inicijative za uvodjenje doživotnog zatvora za ubice dece.

ALO  –  List piše da je u naselju Šumice u Beogradu sprečena otmica deteta „Deda pokušao da otme dete“. „Državnu školu pretvorio u privatnu prćiju“ o direktoru Beogradske poslovne škole Djuri Djuroviću.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Natapali tlo otrovima koji izazivaju rak“, o protivzakonitom skladištenju i odlaganju opasnih materija iz inostranstva na više lokacija u sklopu regionalne deponije u Kikindi. „U stranci svaki sedmi gradjanin“, oko milion gradjana Srbije učlanjeno u neku od partija. Pod naslovom „Može li Tramp da dovede ‘Hjundai’ u Kragujevac“ list piše o mogućem preuzimanju kragujevačkog „Fijata“ od strane južnokorejske kompanije.

DANAS  –  U tekstu „Beogradski aerodrom najsporije raste u regionu“ list prenosi analizu Er Srbije po kojoj aerodrom „Nikola Tesla“ ima najmanje procentualno povećanje broja putnika u regionu. „Ne znam ko je Handanović a ni čemu služi CEBEF“, kaže direktorka Beogradskog festivala igre i jedna od nosilaca liste SNS-a za beogradske izbore Aja Jung povodom imenovanja muzičkog urednika televizije Pink za direktora Centra beogradskih festivala (CEBEF).

INFORMER  –  „Putin, Tramp i Makron u Beogradu“ list piše da su trojica državnika pozvana na proslavu 100 godina pobede u Prvom svetskom ratu. List piše o kvotama u kladionicama na fudbalere reprezentacija koje se takmiče u završnom delu Svetskog prvenstva u Rusiji.

KURIR  –  List piše o direktoru Beogradske poslovne škole Djuri Djuroviću „Malo mi je 1.330.000 mesečno koliko radim“. List piše o tome kako da jeftinije i sigurnije odete na letovanje.

POLITIKA  –  „Tehnički pregledi od danas rigorozniji“, o novinama u pravilniku o tehničkom pregledu vozila. U tekstu „Na listi za ‘odstrel’ 200 Srba iz Djakovice“ list piše da je nevladina organizacija iz tog grada poslala Specijalnom tužilaštvu Kosova spisak s imenima vidjenijih djakovičkih Srba koje sumnjiči za navodne ratne zločine 1998. i 1999. godine. „Kriza Agrokora drma i srpske firme“ o nagodbi za hrvatski Agrokor – srpske firme u toj kompaniji, Frikom i Dijamant pogoršale su poslovne rezultate i smanjile broj zaposlenih.

SRPSKI TELEGRAF  –  List piše da postoji sumnja da su Pink panteri stigli u Beograd i da planiraju da opljačkaju muzej, a na meti su tri slike vredne 150 miliona evra – „Pink Panteri pljačkaju Narodni muzej“. Za list ministar spoljnih poslova Ivica Dačić najavljuje posetu američkog predsednika – „Tramp dolazi u Srbiju do kraja godine“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar