U trendu

Naslovna strana za četvrtak, 7. decembar 2017. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pišu o poseti tročlanog Predsedništva BiH Beogradu, izjavi Bakira Izetbegovića da će medjunarodna politika BiH biti vodjena u Sarajevu i da će u obzir biti uzeti stavovi susednih zemalja i EU, ali i o predstojećim beogradskim izborima.

ALO  –  List piše da je predsednik Rusije Vladimir Putin poručio patrijarhu SPC Irineju „Rusija će uvek čuvati Srbiju“.

BLIC – U tekstu „Izetbegović potkopao dogovor o Kosovu sa sastanka“ list prenosi izjavu člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da se spoljna politika BiH vodi u Sarajevu, uz uzimanje u obzir stavova zemalja u okruženju, kao i EU. Pod naslovom „Bitka za Beograd“ list navodi istraživanje „Faktora plus“ o izborima u Beogradu i o rejtingu stranaka.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Iznervirani Bakir srušio sve dogovore“ list piše o poseti tročlanog Predsedništva BiH Beogradu i o izjavi člana Predsedništva Bakira Izetbegovića posle najave da će Sarajevo svoju politiku o unutrašnjim pitanjima Srbije prilagoditi stavovima Beograda. List piše o odluci predsednika Rusije Vladimira Putina da se kandiduje za predsednika po četvrti put.

DANAS  –  „Penzioneri tuže državu za 430 miliona evra“, o tome da Sindikat penzionera planira da pokrene spor pred sudom u Strazburu. List piše o poseti tročlanog Predsedništva BiH Srbiji u tekstu „Izetbegović za ‘avnojevske granice'“. Pod naslovom „Donald Tramp ujedinio svet protiv sebe“ list piše o odluci predsednika SAD da preseli američku ambasadu iz Tel Aviva u Jerusalim.

INFORMER  –  O istraživanju agencije Faktor plus pod naslovom „Tesno. Kreće bitka za Beograd“.

KURIR  –  List piše da je član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović obećao predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da Sarajevo neće priznati Kosovo, pa to porekao – „Bakir pljunuo na dil sa Srbijom“.

POLITIKA  –  Pod naslovom „Bakir sam protiv svih“ list piše o poseti članova Predsedništva BiH Beogradu i izjavi Bakira Izetbegovića. Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović govori u intervjuu za list u tekstu „Bili bi fer da smo otvorili tri poglavlja“. List piše o odluci predsednika Rusije Vladimira Putina da se ponovo kandiduje za predsednika.

SRPSKI TELEGRAF   –  „Pevačice radile za Državnu bezbednost“ piše list. Intervju lidera opozicije u Ukrajini Mihaila Sakašvilija pod naslovom „Rušićemo oligarhe do poslednjeg daha“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.