U trendu

Naslovna strana za četvrtak, 20. septembar 2018. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama od četvrtka, 7. septembra pišu o suši i drastičnom padu proizvodnje struje zbog čega je za trećinu umanjena prognoza privrednog rasta Srbije, o poruci zvaničnika SAD srpskim vlastima da zemlje koje žele u EU treba da budu 100 odsto sigurne u to, ali i tome da ima novca za povećanje plata i penzija.

ALO  –  O načinima da se izbegnu kazne za brzu vožnju „Srbi smislili prevaru kako da ne plate kaznu“.  O uraganu na Karibima „U srcu uragana zarobljeno više od 100 Srba“.

BLIC  –  „Trampov specijalac: Otrgnite se od Rusije“ o poruci koju je Srbiji poslao američki zvaničnik Brajan Hojt Ji. „Transport novca nameštaju firmi koja duguje milione“, list piše o pokušaju malverzacije u „Pošti Srbije“. „Srbija i BiH moraju biti bliske“, povodom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Sarajevu.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Hag skriva snimke glave, Vlada priprema garancije“, o dramatičnom zdravstvenom stanju generala Ratka Mladića. “ „BIA lovi džihadiste samotnjake“ o akciji koju je pokrenula Bezbednosno informativna agencija. U isčekivanju boljeg položaja vojske i policije „Veće zarade vojnicima i policajcima“.

DANAS  –  „Beogradom na vodi vlast se bahato ruga struci“, list prenosi navode člana Akademije arhitekture Srbije Dragoljuba Bakića o urušavanju obaloutvrde na najvećem gradilištu u glavnom gradu. „Ne zanimaju me afere“, list prenosi stav ministra prosvete Mladena Šarčevića povodom njegovog susreta sa gradonačelnikom Subotice. „I MMF smanjio prognozu privrednog rasta Srbije“ o tome da su suša i drastičan pad u proizvodnji struje umanjili za trećinu prognoze.

INFORMER  –  Najava većih primanja za zaposlene i penzionere „Plate veće za čak 10 % penzije 5 %“. Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj „Opozicija radi za Vučića“.

KURIR  –  Nakon još nerazjašnjene smrti pevačice Jelene Marjanović „Zoranu oduzimaju ćerku Janu“. O najavama protesta, poruka sindikata „Stop političarima! Ne želimo ih na protestu“

POLITIKA  –  „Ima para za veće plate i penzije“ o proceni MMF-a. „Istočna Evropa preti bregzitom“, povodom sukoba oko kvota za migrante. „Mitrović pritvoren na osnovu seoskih glasina“, o Bogdanu Mitroviću koji je uhapšen tokom posete Kosovu.

SRPSKI TELEGRAF  –  O istrazi povodom ubistva pevačice Jelene Marjanović, tvrdnje forenzičara „Troje ljudi umešano u ubistvo“. O „cakama“ vozača „Kako vozači izbegavaju kazne za brzu vožnju na auto-putu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.