U trendu

Naslovna strana za petak, 20. april 2018. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za petak, 20. april najviše pišu o poseti visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini, mogućim kandidatima za gradonačelnika Beograda, ali i o proverama odbora u Srpskoj naprednoj stranci.

ALO – „Totalni raspad opozicije 9. maja“, list piše da će stranke i pokreti koji su činili listu „Dragan Djilas – Beograd odlučuje, ljudi pobedjuju“ imati zasebne odborničke klubove u Skupštini Beograda.

BLIC – „Irena Vujović i (Goran) Vesić u trci za gradonačelnika“, o tome ko bi mogao da vodi Beograd u naredne četiri godine. „Dačić za manji broj ambasada u EU zbog Kosova“, o predlogu ministra spoljnih poslova Ivice Dačića. „Jelenin ubica imao bar dva pomagača“, o istrazi ubistva pevačice Jelene Marjanović.

VEČERNJE NOVOSTI – „Veličaju Stepinca na mestu masakra“, list piše o podizanju spomen obeležja u Sisku kao „provokaciji Hrvatske“. „Sporazum o ZSO nije ni dodirnut“, o poseti visoke predstavnice EU Federike Mogerini Srbiji.

DANAS – „Vlast mora da spreči Šešeljevo divljanje“, o reakcijama na incident koji je lider SRS Vojislav Šešelj izazvao tokom posete delegacije Hrvatske. „Zlatibor Lončar poslao pacijente u Beograd i Kragujevac“, list piše da je Ministarstvo zdravlja ukinulo konzilijume za pregled obolelih od karcinoma u Čačku. „Traže dokumentaciju o svim isplatama zarada zaposlenih od 2008. godine“, o pritiscima poreske inspekcije na Južne vesti u Nišu.

INFORMER – „Djilas: Janković radi za Vučića“, list, pozivajući se na svoje izvore, piše o nedavnom sastanku opozicije i reakciji nekadašnjeg gradonačelnika Beograda Dragana Djilasa na to što je lider Pokreta slobodnih gradjana odbio zajedničko delovanje.

KURIR – „Poslanici drpali na dnevnicama“, list piše da poslanici Skupštine Srbije nisu opravdali 2,3 miliona. „Srbija ima najveći rast uz ekonomiji“, list piše o izveštaju Evropske komisije.

POLITIKA – „Razgovor o poglavljima, zabrinutost zbog Kosova“, o sastanku Vučića i Mogerini. „Rezovi u SNS, na proveri svih 167 lokalnih odobra“, naslov je intervjua sa predsendikom Izvršnog odbora SNS Darkom Glišićem. Pod naslovom „Bez turbulencija u Er Srbiji“, list analizira spekulacije da li se Etihad povlači iz Er Srbije.

SRPSKI TELEGRAF – „Ameri u Bondstilu prave pistu za bombardere“, list piše da se na 100 hektara gradi pista u toj NATO bazi na Kosovu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.