U trendu

Naslovna strana za petak, 21. april 2017. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja pišu o reagovanjima na stavove albanskih i kosovskih zvaničnika koji najavljuju ujedinjenje Albanije i Kosova, o smrti pesnika Raše Popova, a bave se i ostalim temama.

ALO – Pod naslovom „Tači i Rama spremni za rat na Balkanu“ list piše da su Tirana i Priština ujedinjene u „zločinačkom cilju“. „Hoću u Dačićevu ili Ljajićevu fotelju“, naslov teksta u kojem list donosi intervju sa nekadašnjim muftijom Muamerom Zukorlićem.

BLIC – U tekstu „NIS uništava srpska naftna polja“ list piše da vlasnik te kompanije Gasprom u Rusiji po toni nafte zaradjuje 100 dolara a u Srbiji 500 dolara. U tekstu „Jeremić osniva stranku“ o tome da predsednički kandidat Vuk Jeremić namerava da osnuje političku partiju. „Ušao je u naša srca i tu zauvek ostao“, tekst o smrti Raše Popova.

VEČERNJE NOVOSTI – U tekstu „Plan Albanaca o ujedinjenju vodi u sukobe“ list piše o reagovanju srpskog premijera povodom stavova Edija Rame i Hašima Tačija. „Zauvek ušao u dečju maštu“, o smrti Raše Popova. „Aleksandar Vučić i zvanično pobednik“, o konačnim rezultatima predsedničkih izbora, koje je sinoć saopštila Republička izborna komisija.

DANAS – U tekstu „Za godišnjicu Savamale svi u zajednički protest“ list piše da su hladno vreme i kiša smanjili broj učesnika protesta „Protiv diktature“ i da sledi preispitivanje aktivnosti protesta. U tekstu „Odlazak heroja našeg detinjstva“ list piše o smrti Raše Popova. Pod naslovom „Fantomka – simbol Vučićeve vlasti“ list piše o dešavanjima na sednici Skupštine grada Beograda na čijem početku je šef odbornika DS Balša Božović pokazao fantomku rekavši da će taj predmet ostati simbol grada zbog nerešavanja slučaja rušenja objekata u Savamali 24. aprila prošle godine.

INFORMER – „NATO sprema invaziju na Srbe“, naslov je pod kojim list navodi da NATO naoružava Albance i Hrvate kako bi zauzeli sever Kosova i napali zapadni deo Republike Srpske.

KURIR – Pod naslovom „Vučić: Da ja pretim, visio bih u Briselu“, list piše o reagovanju premijera Srbije Aleksandra Vučića na izjave o ujedinjenju Albanije i Kosova. O protestu „Protiv diktature“ list piše „Demonstranti prkose kiši“.

POLITIKA – U tekstu „Odlazak velikog čarobnjaka“ o smrti Raše Popova. U tekstu „Čišćenje Srba iz biračkog piska“ o stanju biračkih spiskova uoči lokalnih izbora u Hrvatskoj. Ministarka kulture Grčke Lidija Konjordu za list kaže „Grčka podržava borbu Srbije za kulturno nasledje“.

SRPSKI TELEGRAF – „Srbi, čeka vas pakao kao 1999“, o upozorenju ruskog geopolitičara Leonida Savina Srbiji da „NATO i Albanci hoće rat“. List na naslovnoj strani donosi sliku premijera Srbije Aleksandra Vučića sa „Delijama u Zagrebu“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.