najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Naslovna strana za petak, 21. april 2017. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja pišu o reagovanjima na stavove albanskih i kosovskih zvaničnika koji najavljuju ujedinjenje Albanije i Kosova, o smrti pesnika Raše Popova, a bave se i ostalim temama.

ALO – Pod naslovom “Tači i Rama spremni za rat na Balkanu” list piše da su Tirana i Priština ujedinjene u “zločinačkom cilju”. “Hoću u Dačićevu ili Ljajićevu fotelju”, naslov teksta u kojem list donosi intervju sa nekadašnjim muftijom Muamerom Zukorlićem.

BLIC – U tekstu “NIS uništava srpska naftna polja” list piše da vlasnik te kompanije Gasprom u Rusiji po toni nafte zaradjuje 100 dolara a u Srbiji 500 dolara. U tekstu “Jeremić osniva stranku” o tome da predsednički kandidat Vuk Jeremić namerava da osnuje političku partiju. “Ušao je u naša srca i tu zauvek ostao”, tekst o smrti Raše Popova.

VEČERNJE NOVOSTI – U tekstu “Plan Albanaca o ujedinjenju vodi u sukobe” list piše o reagovanju srpskog premijera povodom stavova Edija Rame i Hašima Tačija. “Zauvek ušao u dečju maštu”, o smrti Raše Popova. “Aleksandar Vučić i zvanično pobednik”, o konačnim rezultatima predsedničkih izbora, koje je sinoć saopštila Republička izborna komisija.

DANAS – U tekstu “Za godišnjicu Savamale svi u zajednički protest” list piše da su hladno vreme i kiša smanjili broj učesnika protesta “Protiv diktature” i da sledi preispitivanje aktivnosti protesta. U tekstu “Odlazak heroja našeg detinjstva” list piše o smrti Raše Popova. Pod naslovom “Fantomka – simbol Vučićeve vlasti” list piše o dešavanjima na sednici Skupštine grada Beograda na čijem početku je šef odbornika DS Balša Božović pokazao fantomku rekavši da će taj predmet ostati simbol grada zbog nerešavanja slučaja rušenja objekata u Savamali 24. aprila prošle godine.

INFORMER – “NATO sprema invaziju na Srbe”, naslov je pod kojim list navodi da NATO naoružava Albance i Hrvate kako bi zauzeli sever Kosova i napali zapadni deo Republike Srpske.

KURIR – Pod naslovom “Vučić: Da ja pretim, visio bih u Briselu”, list piše o reagovanju premijera Srbije Aleksandra Vučića na izjave o ujedinjenju Albanije i Kosova. O protestu “Protiv diktature” list piše “Demonstranti prkose kiši”.

POLITIKA – U tekstu “Odlazak velikog čarobnjaka” o smrti Raše Popova. U tekstu “Čišćenje Srba iz biračkog piska” o stanju biračkih spiskova uoči lokalnih izbora u Hrvatskoj. Ministarka kulture Grčke Lidija Konjordu za list kaže “Grčka podržava borbu Srbije za kulturno nasledje”.

SRPSKI TELEGRAF – “Srbi, čeka vas pakao kao 1999”, o upozorenju ruskog geopolitičara Leonida Savina Srbiji da “NATO i Albanci hoće rat”. List na naslovnoj strani donosi sliku premijera Srbije Aleksandra Vučića sa “Delijama u Zagrebu”.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike