U trendu

Naslovna strana za petak, 24. februar 2017. godine

Dnevna štampa u Srbiji na današnjim naslovnim stranama najviše piše o mogućim posledicama podnošenja zahteva za reviziju presude po tužbi Bosne i Hercegovine protiv Srbije za genocid, kao i o mogućim koalicijama u slučaju raspisivanja parlamentarnih izbora.

ALO – List najavljuje venčanje bivšeg ministra pravde Nikole Selakovića „Venčanje u hramu, svadba na stadionu“.

BLIC – „Država tuži NIS jer ne plaća taksu“, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je za list da će biti pokrenute tužbe protiv svih koji ne plaćaju ekološku taksu. „Vanrednih izbora neće biti“, list piše da vanredni parlamentarni izbori neće biti održani zajedno sa predsedničkim izborima u Srbiji.

VEČERNJE NOVOSTI – „Bakir tužbom cepa BiH“, o posledicama podnošenja zahteva za reviziju tužbe protiv Srbije. „Vučić sa Dačićem, Ljajićem i Vulinom na zajedničkoj listi“, list piše da bi u slučaju da budu raspisani vanredni parlamentarni izbori vladajuća opcija izašla kao jedinstvena lista.

DANAS – „Ivanić: Najozbiljnija kriza posle Dejtona“, tekst posvećen dešavanjima nakon odluke o pokretanju zahteva za reviziju presude po tužbi za genocid koju je BiH podnela protiv Srbije. „Vojska se snalazi za prevoz, povredjeni nisu ni osigurani“, list piše da su vojnici koji su doživeli saobraćajnu nesreću kod Vladičinog Hana sami zakupili autobus, kako bi uštedeli na putnim troškovima. „Premijerska fotelja zavisi od broja glasova donetih Vučiću“, list piše o mogućnosti raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora.

KURIR – „Hag ruši Šešelja za izbore“ povodom zahteva tužioca Haškog tribunala da bude poništena oslobadjajuća presuda za lidera SRS Vojislava Šešelja koji je proveo 12 godina u haškom pritvoru.

INFORMER – „Putin podržao Vučića“ list piše da je Jedinstvena Rusija čiji je lider predsednik Rusije Vladimir Putin nedvosmisleno podržala predsedničku kandidaturu Aleksandra Vučića.

POLITIKA – Pod naslovima „Ivanić: Vrhunac nepoštovanja institucija“ i „Izetbegović: Krizu izazivaju pokretači agresije“, list piše o podnošenju zahteva za reviziju presude u sporu BiH protiv Srbije. „Duži rok za koncesionara aerodroma ‘Nikola Tesla'“, država produžila rok za podnošenje prijava za koncesiju aerodroma. „Iščekivanje odluke o parlamentarnim izborima“, o tome da je premijer Srbije najavio da će odluka o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora biti doneta u ponedeljak.

SRPSKI TELEGRAF – List piše da su ruskog ambasadora u UN Vitalija Čurkina ubili jer je insistirao da se procesuiraju svi umešani u ubistva Srba i trgovinu organa na Kosovu „OVK ubio Čurkina?“

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.