Naslovna strana za petak, 28. april 2017. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od petka, 28. aprila, najviše pišu o odluci Apelacionog suda u francuskom gradu Kolmaru da odbije zahtev Srbije za izručenje bivšeg lidera OVK i lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja, o reagovanju Beograda na tu odluku, kao i o krizi u Makedoniji.

ALO – „Sad do kraja čisti Kosovo od Srba“, list piše da će Ramuš Haradinaj biti budući zamenik premijera Kosova. „Pala krv na ulicama Skoplja“, list smatra da je posle sinoćnih sukoba u Sobranju Makedonija „na rubu gradjanskog rata“.

BLIC – List donosi rezultate istraživanja rejtinga partija u Srbiji posle predsedničkih i lokalnih izbora pod naslovom „SNS 55 odsto, Janković 11 odsto, SPS osam odsto, DS pet odsto, SRS pet odsto, Dveri četiri odsto“. O odluci francuskog suda da odbije zahtev Srbije za izručenje Haradinaja pod naslovom „Uzalud dokazi, pravde nema“. O neredima u Makedoniji „Pala krv u Skoplju“.

VEČERNJE NOVOSTI – „Francuski udarac Srbiji“, o odluci francuskog suda, a piše i „Šta je sve dogovoreno na tajnom sastanku u Albaniji 23. decembra“. Pod naslovom „Gradjanski rat kuca na vrata Makedonije“, o krizi u Makedoniji pošto je za predsednika parlamenta izabran poslanik DUI Talat Džaferi.

DANAS – „Oslobadjanje Haradinaja je politički motivisano“, list prenosi zvanične ocene Beograda. „Proteste protiv diktature“ u Srbiji za list komentariše penzionisani profesor Mašinskog fakulteta u Beogradu Stojan Radenović: „Dobit za državu bila bi da vlast i opozicija odstupe“. „Manje Bitefu, više Kusturici“, o rezultatima konkursa Ministarstva kulture za sufinansiranje projekata.

INFORMER – Pod naslovom“Rat u Makedoniji?“, list piše o sukobu u Sobranju u Skoplju.

KURIR – „Pala krv u Makedoniji, rat u Sobranju“, o sinoćnim dogadjajima u makedonskom parlamentu. „Francuzi su nas izdali“, o odbijanju zahteva Francuske da Srbiji izruči Haradinaja.

POLITIKA – „Nema pravde za žrtve Ramuša Haradinaja“, o reagovanju premijera Srbije Aleksandra Vučića na odluku francuskog suda. List piše o Makedoniji piše pod naslovom „Demonstranti upali u Sobranje“. „Bankama u Srbiji bolje nego ikada“, piše list.

SRPSKI TELEGRAF – „Rat u Makedoniji“, o krizi zog sukoba u makedonskom parlamentu. „Putin: Haradinaj će platiti za klanje Srba“, list piše o reakciji Rusije na oslobadjanje Haradinaja.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike