U trendu

Naslovna strana za petak, 10. avgust 2018.

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja za petak, 4. avgust, najviše pišu o vrućini, o političkim temama i o godišnjici hrvatske vojno-policijske akcije „Oluja“.

ALO  –  „Posle Kolinde, Gotovina predsednik Hrvatske“ o provokacijama uoči obeležavanja godišnjice „Oluje“. „Bio sam u koloni sa prognanim Srbima“ kaže za list vladika crnogorsko-primorski Amfilohije.

BLIC  –  „Izbori za Beograd u januaru“ saznaje list. O godišnjici hrvatske vojno-policijske akcije „Oluja“ u tekstovima pod naslovima „Budjenje ustaštva na godišnjicu ‘Oluje'“ i izjavu potpredsednika vlade Ivice Dačića „Hrvatska vlada sponzoriše pir Tompsona, to nije slučajno“.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Granice nam crtao Zapad, a ne Moskva“, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić povodom izjave potpredsednika SAD Majkla Pensa da se Rusija mešala u odnose na Balkanu. „Šteta od suše već dostigla 525 miliona evra“ – o uticaju toplotnog talasa na poljoprivredu. „Srbija se danas seća svih žrtava ‘Oluje'“ – o 22. godišnjici proterivanja Srba iz Hrvatske.

DANAS  –  „Dug zaustavio vozove“ – Rumunija ukinula liniju Temišvar-Vršac zbog neisplativosti, a pregovara se o ponovnom uvodjenju tog voza. „Napad na Jankovića teška zloupotreba državne službe“, ocenjuje analitičar Jovo Bakić povodom izjave državne sekretarke Biljane Popović Ivić o lideru Pokreta slobodnih gradjana Sašu Jankovića. „Direktor Milovanović: Ne dam ostavku“ o promenama u Energoprojektu koje traži većinski vlasnik.

INFORMER  –  „Na meti Šiptara“ o planu Prištine da preko Interpola goni Gorana Radosavljevića Gurija, Ljubišu Dikovića i Momira Stojanovića. „Srbija uzvraća udarac“. tekst o nastavku carinskog rata sa Hrvatskom.

KURIR  –  „Srpska vojska se rasipa zbog bede“ list piše da Srbija godišnje ostane bez 1.000 vojnika. O projektu Beograd na vodi „Arapima dali srce Beograda za džabe“. List istražuje i „Zašto je ekipa Saleta Mutavog zaštićena“

POLITIKA  –  „Čekamo plus 42 Celzijusa“, o temperaturi predstojećeg vikenda u Srbiji. „EK još nema stav Zagreba o podizanju uvoznih naknada“, list piše da Evropska komisija razmatra situaciju nastalu podizanjem hrvatskih taksi na uvoz voća i povrća iz trećih zemalja. „Sporan izbor prvih notara“, o sudbini notara čiji izbor je poništio Upravni sud.SRPSKI TELEGRAF  –  „Srpska oluja na hrvatske firme“ list otkriva šta je odgovor Srbije na objavu trgovinskog rata. O planu Vašingtona „Tramp i Merkeloa dele Evropu – Srbija ide uz Nemačku“. „Novo ludilo – Gotovinu hoće za predsednika“ specijal lista o zločinu „Oluja“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.