U trendu

Naslovna strana za ponedeljak, 14. januar 2019. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama od ponedeljka, 14. januara najviše pišu o poseti predsednika Rusije Vladimira Putina Beogradu, članovima njegove delegacije i obezbedjenju, o gradjanskim protestima u zemlji, ali i analiziraju uvodjenje strožije kaznene politike za najteža krivična dela.

ALO – „Funkcioner SPS nokautirao načelnika policije“, list piše o incidentu u Zrenjaninu.

BLIC – „Borba nije bila uzaludna, ubice dece dobiće zasluženu kaznu“, za list kaže Igor Jurić o uspehu inicijative za uvodjenje doživotnog zatvora za ubice dece.

VEČERNJE NOVOSTI – „Meni i Bogdanu crtaju metu“, za list kaže Milena Ivanović, udovica ubijenog lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića. List piše da „seme krompira plaćamo tri miliona evra“.

DANAS – „Ibarski marš po snegu“, o aktivistima Lokalnog fronta koji peške idu ka Beogradu kako bi prisustvovali godišnjici ubistva lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića. „Trifunović: Vučić je uzdrman protestima“, kaže za list glumac i neformalni lider gradjanskih okupljanja u Beogradu Branislav Trifunović.

INFORMER – „Putin dolazi sa 250 vojnika“, o tome da će ruskog predsednika u Beogradu čuvati i najelitniji ruski specijalci.

KURIR – „Veselji zabranjuje srpskim bolnicima da rade“, list piše da vlasti u Prištini planiraju da zabrane ulazak svim vozilima sa srpskim registarskim oznakama. „Šta će Beograd dobiti tokom naredenih deset godina“, otkriva za list gradski arhitekta Milutin Folić.

POLITIKA – „Večita robija po EU standardima“, o tome šta čeka stručnjake posle najave predsednika Srbije Aleksandra Vučića o uvodjenju kazne doživotnog zatvora. „Makedonsko pitanje ruši grčku vladu“, o dogadjajima u Grčkoj posle usvajanja ustavnih izmena kojima se menja ime Makedonije. O problemima u zdravstvu „Milion dinara ceh za lekarsku grešku“.

SRPSKI TELEGRAF – List piše: „Ekskluzivno. Nove fotografije likvidacije Olivera Ivanovića 16. januara 2018. Ovo su Albanci krili o ubistvu Olivera Ivanovića“, navodeći da je do njih došao preko jedne strane ambasade koja poseduje snimke kamera iz severnog dela Kosovske Mitrvice.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.