U trendu

Naslovna strana za ponedeljak, 23. jul 2018. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama od ponedeljka, 23. jula, najviše pišu o Kosovu i to o ubistvu lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića i saznanjima šta predsednik Kosova Hašim Tači nudi Srbiji za priznanje nezavisnosti, prenos vest da je predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić formirao stranku SPAS, a ponovo aktiviraju i temu ubistva pevačice Jelene Marjanović.

ALO – „NIS uništava srpska naftna polja i truje vodu“, list piše da je Srbija u opasnosti da ostane bez zaliha nafte u naftnim poljima. „Vuk se bahati, a Boško se brčaka“, o tome gde letuje opozicija. „Mrtvoj Jeleni podmetnuli mobilni“, o ubistvu pevačice Jelene Marjanović.

BLIC – „Šapić će se ozbiljno boriti za skupštinu“, o odluci predsednika Opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića da formira stranku i udje u izbornu trku. „Ubica koristio dve vrste oružja“, o ubistvu pevačice u Borči koje nije rasvetljeno ni posle 28 meseci.

VEČERNJE NOVOSTI – „Ubistvo Olivera koriste za udar na Srbe“, o kako list navodi, planu Prištine i tome da uhapšenog Beogradjanina pritiskaju da prizna zločin. „Pita se država, a ne neki Suljo“, naslov pod kojim predsednik Srbije Aleksandar Vučić govori o pozivu predsedika Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejmana Ugljanina ministru spoljnih poslova Kosova Bedžetu Pacoliju da poseti Novi Pazar.

DANAS – „Pod ovim uslovima neće se ići na izbore“, o dogovoru lidera Saveza za Srbiju na Zlatiboru. „Šapićev SPAS je treća kolona u opoziciji“, o stavovima analitičara povodom odluke predsednika novobeogradske opštine Aleksandra Šapića da formira stranku. „Priština nudi Beogradu ‘Aoscijaciju plus’ za priznanje“, list piše o dijalogu Beograda i Prištine.

INFORMER – „Miško hoće da kupi hotel ‘Hajat'“, list piše da vlasnik „Delta holdinga“ želi da kupi još jedan hotel. „Jeremić smenjuje Djilasa“, naslov je pod kojim se navodi da predsednik Narodne stranke želi da bude na čelu Saveza za Srbiju koji je osnovao nekadašnji gradonačelnik Beograda Dragan Djilas.

KURIR – Pod naslovom „Jedva čekam da vidim to čime preti Priština“, list piše o izjavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Srbija ima nova operativna saznanja o ubistvu Olivera Ivanovića.

POLITIKA – „SAD ne favorizuju podelu, ali je više ne isključuju“, o stavovima medjunarodnog eksperta za konflikte Dragana Simeunovića. „Srpski supervojnici“, o tome da će specijalne jedinice biti opremljene savremenim optičkim nišanskim sistemima. „Otpravnica poslova u Londonu nova ambasadorka u Parizu“, o kadrovskim promenama u diplomatiji.

SRPSKI TELEGRAF – „Tači: Hvala Vuku i Tadiću za nezavisno Kosovo“, o savetodavnom mišljenju Medjunarodnog suda pravde, pred kojim je 2010. godine Srbija tražila mišljenje o Kosovu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.