U trendu

Naslovna strana za ponedeljak, 24. april 2017. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama od ponedeljka 24. aprila, najčešće pišu o komemoraciji jasenovačkim žrtvama u Donjoj Gradini, nastavku protesta „Protiv diktature“ i izborima u Francuskoj.

ALO – „Ministri kidišu na Vučićevu fotelju“ o tome da, kako list navodi, „nezajažljivi apetiti saradnika dovode izabranog predsednika Srbije Aleksandra Vučića u poptuno bezizlaznu situaciju“.

BLIC – „Za četiri godine ostaćemo bez zaliha nafte“, list piše da NIS zbog profita koristi zabranjene metode eksploatacije. „Kako je Haradinaj vodio OVK i uveo teror na Kosovu“, list piše da Ramuša Haradinaja kao odgovornog za zločine terete i mnogobrojne sačuvane pisane naredbe koje je potpisao u svojstvu komandanta OVK u Metohiji.

VEČERNJE NOVOSTI – „Nikad više ni ‘Bljeska’ ni ‘Oluje’ „, o komemoraciji žrtvama ustaškog logora u Donjoj Gradini. „Ni još 15 godina robije ne bi me odvojilo od SPC“, kaže arhiepiskop ohridski mitropolit Jovan o golgoti u zatvoru. „Olgi aplauz od srca“, glumici Olgi Odanović uručena nagrada Žanka Stokić.

DANAS – „I prosvetari u koloni sa demonstrantima“, o protestima Protiv diktature koji su za vikend nastavljeni u nekoliko gradova. Pod naslovom „Vlast umesto da kazni – štiti rušitelje“, list najavljuje sutrašnji specijalni dodatak o rušenju objekata u beogradskom naselju Savamala. „Nikako da se probudimo“, kaže karikaturista Dušan Petričić.

KURIR – „Raspad EU, Francuskoj preti haos“ o predsedničkm izborima u Francuskoj, koji prema oceni lista predstavljaju političku nuklearku koja stvara paniku u svetu. „Klali su Srbe sa zanosom“ o stradanjima u Jasenovcu o kojima je govorio premijer Aleksandar Vučić. „Studenti uz prosvetare“ o 21. danu protesta Protiv diktature u Beogradu.

INFORMER – „Na Balkanu preti rat svih protiv svih“ o strogo poverljivim diplomatskim izveštajima. „Nikad više nećemo dozvoliti Jasenovac i Oluju“, o govoru premijera u Donjoj Gradini na komemoraciji u Danu sećanja na žrtve ustaškog zločina.

POLITIKA – „Dan sećanja na jasenovačke žrtve“, o komemorativnom skupu u Donjoj Gradini. „Makron i Le Penova u drugom krugu“, o izborima za predsednika koji su u nedelju održani u Francuskoj. „Pola veka fabričkog lista ‘Poljoindustrija’ „, o listu PKB-a jednom od malobrojnih preživelih korporacijskih glasila u današnjoj Srbiji čija je arhiva značajna istraživačka gradja.

SRPSKI TELEGRAF – „Vučić o Jasenovcu: Hrvatima jame za Srbe bile plitke“, povodom komemoracije jasenovačkim žrtvama. „Političar iz vlasti švercovao oružje“, o S-300, za čiju prodaju Hrvatima lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj proziva funkcionera bivše vlasti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.