U trendu

Naslovna strana za ponedeljak, 26. mart 2018. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od ponedeljka, 26. marta, pišu o najavi rekonstrukcije Vlade Srbije, o odgovoru državnog vrha na pritiske Zapada u vezi statusa Kosova i Metohije, i o uspostavljanju srpskog akademskog centra u Sremskim Karlovcima.

ALO – „Oficiru NATO sude zbog masakra nad Srbima“, o tome da bi mogao da bude pokrenut sudski proces protiv Nemca Davida Ferka koji je po navodima lista 1999. godine u Prizrenu pucao na automobil u kome su bili srpski civili.

BLIC – O razgovorima predsednika i premijerke Srbije, Aleksandra Vučića i Ane Brnabić o promenama u Vladi Srbije u tekstu „Ko se plaši da će biti rekonstruisan“.

VEČERNJE NOVOSTI – U tekstu „Srbija sprema odgovor Zapadu“ list navodi da će državni vrh Srbije tokom naredne nedelje razmatrati situaciju u vezi sa nastavkom Briselskog dijaloga sa Prištinom i stavom zapadnih država da je osnivanje Zajednice srpskih opština moguće tek kad Beograd prizna nezavisnost Kosova. „Država daje pare umesto nesavesnih roditelja“, o novinama koje će doneti Gradjanski zakonik u oblasti porodičnih odnosa.

DANAS – Pod naslovom „Oštre poruke Zapadu za unutrašnju upotrebu“ o retorici predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom obaćanja povodom godišnjice NATO agresije 1999. godine. „Jednokratna pomoć ali samo za glasače SNS“, o načinima na koji je Gradski centar za socijalni rad delio novac novac gradjanima pred beogradske izbore.

INFORMER – Na naslovnoj strani list prednosi poziv ambasadora Rusije Aleksandra Čepurina ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država Kajlu Skotu da se izvini Srbiji zbog NATO bombardovanja, pod naslovom „Skote, priznaj zločin i pokaj se“. O nezadovoljstvu navijača zbog neuspeha tenisera Novaka Djokoviča „Nole, ili počni da jedeš meso ili idi u penziju“.

KURIR – O pozivu ministra spoljnih poslova Ivice Dačića predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da posle neuspelog nastavka pregovora o Kosovu povuče poništi Briselski sporazum „Pomažem Vučiću kad tražim da povuče potpis“.

POLITIKA – „Sremski Karlovci kao srpski Hajdelberg“, ministar prosvete Mladen Šarčević o osnivanju srpskog akademskog centra u blizini Novog Sada. „U Beogradu javni toaleti poput svemirskog broda“, list piše da su na četiri lokacije u glavnom gradu postavljeni automatizovani javni toaleti.

SRPSKI TELEGRAF – List prenosi poruku šefa diplomatije Ivice Dačića Briselu „Vraćamo srpske institucije na Kosmet ako nam ne date ZSO“. „Srpski ministar se bori za život“, naslov je teksta u kome se navodi da je ministar privrede Goran Knežević odlučio da napusti funkciju zbog bolesti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar