U trendu

Naslovna strana za ponedeljak, 27. februar 2017. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama za ponedeljak, 27. februar, najviše pišu o predstojećim predsedničkim izborima, situaciji u regionu i Festu.

ALO – „Nema vanrednih izbora“, list piše da je premijer Srbije Aleksandar Vučić odlučio da ne traži da vanredni parlamentarni izbori budu održani u isto vreme kad i predsednički. „Patrijarh venčao, Vučić blagoslovio“, o svadbi bvšeg ministra pravde Nikole Selakovića.

BLIC – List objavio „Spisak kupaca DIPOS-ovih vila“. List piše i o slučaju hapšenja Ramuša Haradinaja pod naslovom „Mesić uzeo pare od Pecolija da brani Haradinaja“. Pod naslovom „Selaković rekao da u narodnoj nošnji“ list piše o venčanju bivšeg ministra pravde Nikole Selakovića. List najavljuje serijal pod naslovom „Sve tajne surčinskog i zemunskog klana“.

VEČERNJE NOVOSTI – „Skoplje na korak da Srbe optuži za genocid“, list piše da bi Vlada Makedonije, ako je bude vodio Zoran Zaev mogla da tuži Srbiju za genocid nad Albancima izmedju dva rata. „Nema ništa od vanrednih parlamentarnih izbora“, list piše da vanredni parlamentarni izbori neće biti održani paralelno s predsedničkim.

DANAS – „Za kamate dajemo više nego za vojsku, zdravstvo, prosvetu“, list piše da je cela Srbija prošle godine radila za otplatu kamate na javni dug. „Ova vlast nije najgore što Srbiji može da se desi“, izjavio je za list lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. Za list govori glumica Monika Beluči: „Emir Kusturica napisao je divnu žensku ulogu“.

INFORMER – „Makedonci nam zabili nož u ledja“, list piše da bi Makedonija mogla da tuži Srbiju za genocid nad Albancima.

KURIR – „Palma: Živkoviću lopove“, list piše o raspravi koju vode predsednici opozicione Nove stranke Zoran Živković, s jedne, i vladajućih Jedinstvene Srbije i Socijalističke partije Srbije Dragan Marković i Ivica Dačić, s druge strane. „Idemo samo na izbore za predsednika“, list piše da ovog proleća neće biti održani i parlamentarni izbori.

POLITIKA – „Antikorupcijskoj agenciji preti blokada“, list piše da ako Skupština Srbije do 8. aprila ne izglasa četiri nova člana Odbora Agencije, mandat imati samo dva člana Odbora. „Pritisak iz Haga na Predsedništvo BiH“, list piše da Medjunarodni sud pravde traži navodno pojedinačno izjašnjavanje o zahtevu za reviziju presude po tužbi protiv Srbije.

SRPSKI TELEGRAF – „Makedonci tuže Srbe za genocid nad Albancima“, list piše o namerama makedonskog opozicionara Zorana Zaeva u slučaju da postane premijer. „Monika Beluči: Srbija je moj dom“, u izjavi za list italijanska glumica priča o odnosu prema Srbiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.