U trendu

Naslovna strana za sredu, 29. avgust 2018. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od srede, 1. avgusta, najviše pišu o smenama u Ministarstvu unutrašnjih poslova, detaljima i mogućim razlozima ubistva advokata Dragoslava Ognjanovića kao i o najavi premijerke Ane Brnabić o skorom povećanju plata i penzija.

ALO – Intervju sa predsednikom Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darkom Glišićem, u kome predlaže isključivanje ministarke Zorane Mihajlović iz Vlade Srbije, najavljen je naslovom „Zorana, idi kod Djilasa“. „Šaranovićev klan sigurno nije ubio Mišu“, prenosi list izjavu advokata Svetozara Vujačića o ubistvu advokata Dragoslava Ognjanovića.

BLIC – „Ognjanović saslušavao Bojovića ’90-ih kao inspektor“, o mogućoj pozadini ubistva beogradskog advokata Dragoslava Ognjanovića. „Mladić iz pejntbol puške ubio mačku, ranio rabina, policajca i konobara“, o incidentima u Beogradu u kojima je nepoznati muškarac iz pejntbol puške pucao na prolaznike.

VEČERNJE NOVOSTI – O smenama na čelu Žandarmerije i beogradske policije u tekstu „Smenjen Milić, Stanić v.d. načelnika“. „Povećanje plata i penzija pre roka“, kaže premijerka Srbije Ana Brnabić. „Kriju stanje na Kosovu, spremaju im mesto u UN“, o nameri Velike Britanije da ne uvrsti raspravu o Kosovu u plan rada tokom predstojećeg predsedavanja te zemlje Savetom bezbednosti Ujedinjenih nacija u avgustu.

DANAS – „Podela ne bi bila dobra za Srbe na Kosovu“, kaže za list kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli. U tekstu „Hitno ispitati malverzacije na medijskim konkursima“ o zahtevima iz protestnog pisma koje će medijska udruženja uputiti Ministarstvu kulture i informisanja.

INFORMER – „Miša je previše toga znao“, o mogućoj pozadini ubistava advokata Dragoslava Ognjanovića. „I ustaša Modrić slavi oluju“, o hrvatskom fudbaleru Luki Modriću koji će odigrati revijalni meč na proslavi godišnjice operacije „Oluja“ 4. avgusta.

KURIR – „Dvadeset godina čekam da mi jave: ćerka ti je umrla“, intervju sa muzičarem Milićem Vukašinovićem o smrti njegove ćerke. „Niko ne sme da brani Luku Bojovića“, o pretpostavkama motiva za ubistvo Ognjanovića. „Petoro mrtvih od virusa Zapadnog Nila“, o širenju groznice na teritoriji Srbije.

POLITIKA – „Rast BDP-a Srbije u prvoj polovini godine 4,5 odsto“, o uticaju pozitivnih ekonomskih rezultata na povećanje plata i penzija. „Ognjanović pogodjen sa 10 projektila“, o detaljima iz istrage o ubistvu advokata Dragoslava Ognjanovića u Beogradu. Pod naslovom „Zavod za veštačenje traži krivca za oštećenja na zemunskim kućama“ o razlozima ulegnuća objekata u Zemunu zbog koga je gradjevinska inspekcija zabranila da 20-ak porodica boravi u svojim domovima.

SRPSKI TELEGRAF – „Tajna dokumenta mafije“, o navodnoj policijskoj zapleni dokumenata iz kancelarije ubijenog advokata Ognjanovića. Izjava ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića o najavi kreiranja političkog saveza u Centralnoj Evropi preneta je u tekstu „Vlada će odlučiti o Orbanovom planu E6“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.