U trendu

Naslovna strana za sredu, 13. februar 2019. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od srede najviše pišu o proglašenju epidemije gripa u mnogim mestima Srbije, rastu broja umrlih od komplikacija izazvanih tim virusom, kao i o podacima o posledicama NATO bombardovanja po zdravlje ljudi.

ALO – „Svako jaje imaće svoju šifru“, o novom pravilniku Ministarstva poljoprivrede o proizvodnji i prometu jaja. U tekstu „Djilasovi planiraju blokadu autoputa“ list piše da opozicija najavljuje radikalne proteste ako se ne objave svi detalji udesa na naplatnoj rampi na autoputu kod Doljevca.

BLIC – U tekstu „Da li će raspust biti produžen zbog epidemije gripa“ o upozorenjima epidemiologa da će broj obolelih od gripa drastično porasti povratkom djaka u školu. „Zaposlenima za ‘opstanak Vinče’ tražio 20.000 evra“, o hapšenju direktora Centra za motore Instituta „Vinča“ Branka Spajića koji je osumnjičen za reketiranje i trgovinu uticajem.

VEČERNJE NOVOSTI – O epidemiji gripa pod naslovom „Grip za dan ubio četvoro, kosi i zdrave“. „Svi u vrhu SNS traže izbore“, kaže za list predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić.

DANAS – „Ni pompezno najavljivani ‘Mercedes’ nije pomogao“, o sudbini preduzeća „Ikarbus“ koje je godinama u stečaju. „Ministri dali nalog sudovima da sude protiv penzionera“,  tvrde u Udruženju sindikata penzionera. „Glasali smo za SNS ali više nećemo“, kaže majka maloletnog N.P. koji je bio u pritvoru zbog nošenja improvizovanih vešala na protestu „Jedan od pet miliona“.

INFORMER – „NATO ubija srpsku decu“, izjava načelnice Odeljenja za neuroonkologiju Kliničkog centra Srbije Danice Grujičić. „Putin već dogovorio podelu Kosova“, list prenosi izjavu premijera Kosova Ramuša Haradinaja.

KURIR – List izjavu načelnice Odeljenja za neuroonkologiju Kliničkog centra Srbije Danice Grujičić prenosi u tekstu „Svaka porodica u Srbiji ima bar jednog obolelog od raka“. „Jeremić hoće da otera Djilasove ljude iz Saveza“, o nesuglasicama medju opozicionim liderima. „Tadić prodaje kafu od mačjeg izmeta“, o bivšem predsedniku Srbije Borisu Tadiću.

POLITIKA – „‘Balkanski sindrom’ ubio izmedju 10.000 i 18.000 ljudi“, o povezanosti NATO bombardovanja sa porastom broja obolelih od malignih bolesti u Srbiji. „Beograd izručuje Vašingtonu samo državljane koji se u SAD teško ogreše o zakon“, o predlogu zakona o potvrdjivanju ugovora izmedju Srbije i SAD koji predvidja da dve zemlje, jedna drugoj, mogu da isporučuju svoje državljane  za krivična dela za koja je zaprećena kazna zatvora od najmanje godinu dana.

SRPSKI TELEGRAF – „Pokušali da ubiju svedoka u slučaju gardista“, list piše da je napadnut svedok Saša Reljić u istrazi ubistva gardista u kasarni na Topčideru 2004. godine. „Jeremić optužio Srbiju za rat u Bosni“, o intervjuu lidera Narodne stranke Vuka Jeremića za televiziju u BiH.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.