U trendu

Naslovna strana za sredu, 17. april 2019.

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja za sredu, 17. april, najviše pišu o proširenoj sednici rukovodstva Srpske napredne stranke (SNS), o požaru u katedrali Notr Dam u Parizu, kao i o usvajanju nacrta zakona o konverziji kredita u švajcarskim francima.

ALO  –  „Molitva za spaljenu Bogorodičinu crkvu“ o požaru u katedrali Notr Dam u Parizu. O sahrani udovice bivšeg predsednika Srbije i Savezne Republike Jugoslavije Slobodana Miloševića Mirjane Marković „Unuk Marko sam sahranjuje Miru“.

BLIC  –  O požaru u Bogorodičinoj crkvi u Parizu list piše pod naslovom „Sačuvan veći deo blaga Notr Dama“. „Matematika loše uradjena, osmaci ne čitaju dovoljno“, list piše o rezultatima probe male mature.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Vučić sa Putinom o uceni oko KiM“, list piše o susretu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Rusije Vladimira Putina u Pekingu krajem aprila. „Požar u čuvenoj katedrali“, list piše o požaru u Notr Damu.

DANAS  –  „Režimski tabloidi slavili požar u Parizu“, list piše o izveštavanju pojedinih srpskih medija o požaru u Notr Damu. „Odluku o izborima pomerili za 6. maj“, o proširenoj sednici rukovodstva SNS-a u Sava Centru.

INFORMER  –  „Angela i Makron za podelu Kosova“ taj list navodi da su nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron spremili platformu po kojoj bi Srbija dobila suverenitet nad delovima Kosova. „Notr Dam zapaljen slučajno“ o požaru u katedrali u Parizu.

KURIR  –  O najavama predsednika Srbije Aleksandra Vučića na jučerašnjem skupu Srpske napredne stranke u Sava centru „Prištini na Djurdjevdan uvodimo kontramere ako Albanci ne ukinu takse. „Mira umrla u KGB bolnici“ list navodi da je Mirjana Marković umrla u vojnoj bolnici koja je rezervisana za pripadnike Federalne službe bezbednosti.

POLITIKA  –  O nacrtu zakona o konverziji kredita u švajcarskim francima list piše pod naslovom „Postignut kompromis gradjana, banaka i države“. „Srušite me na ulici, ali neću priznati Kosovo“, list piše o izjavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića na sednici SNS-a u Sava Centru.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Mirina lista smrti! Naložila da se likvidira 13 ljudi“ list navodi da je Mirjana Marković imala spisak ljudi za likvidaciju koji bi se oglušili o njena naredjenja ili ih smatrala izdajnicima. O porukama predsednika Srbije Aleksandra Vučića na jučerašnjem skupu SNS-a u Sava centru „Dosta je bilo povlačenja pred tajkunima i fašistima“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.