U trendu

Naslovna strana za sredu, 20. februar 2019. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama današnjih izdanja pišu o mogućem rešenju za Kosovo, podršci Velike Britanije uvedenim taksama na proizvode iz Srbije i BiH, kao i o smrti pevača Šabana Šaulića.

ALO  –  „Šabane, legendo, hvala ti na svemu“, za list govori predsednik Srbije Aleksandar Vučić o druženju sa pevačem Šabanom Šaulićem.

BLIC  –  „Priština da ukine takse, Srbiji je mesto u EU“, naslov je intervjua sa bivšim nemačkim kancelarom Gerhardom Šrederom. List prenosi i izjavu ministra spoljnih poslova o Kosovu, „Ivica Dačić: Naša zvanična ponuda je razgraničenje“.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „London protiv rušenja taksi?!“, list piše da Kosovo ima podršku Velike Britanije. „On je ‘mazdom’ ubio Šabana“, o osumnjičenom koji je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo pevač.

DANAS  –  „Manja proizvodnja struje za 200 miliona evra“, o tome da je termoelektrana Nikola Tesla podbacila plan 17,5 odsto u 2018. godini. „I Srbi su žrtve Miloševića isto kao i Albanici“, naslov je intervjua sa kosovskim piscem Andriatikom Keljmendijem.

INFORMER  –  „Država će plaćati dadilje za decu“, tekst o najavi novih mera za pomoć roditeljima. O saobraćajnoj nesreći u kojoj je stradao pevač Šaban Šaulić u tekstu „Nemci sumnjaju: Na Šabana izvršen atentat?!“.

KURIR  –  List je celu naslovnu stranu posvetio stradalom pevaču Šabanu Šauliću i njegovoj porodici.

POLITIKA  –  „Hrvatska od Srbije traži 1.396 osoba zbog ratnih zločina“, piše list o spisku hrvatskih pravosudnih organa. „Veće plate su protivotrov za napuštanje zemlje“, kaže za list glavni ekonomista Evropske banke za obnovu i razvoj Sergej Gurijev. „Brza egzekucija bez prava na odbranu“, naslov je intervjua sa poslanikom Srdjanom Nogom, koji je isključen iz pokreta Dveri.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Djilas i Zaev dogovarali rušenje Vučića“, naslov je teksta u kojem list piše da su u Skoplju planirani protesti opozicije u Srbiji. List donosi tekst pod naslovom „Lekari ubili Šabana“ Šaulića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.