U trendu

Naslovna strana za sredu, 23. januar 2019. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja od srede pišu o učešću predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Svetskom ekonomskom forumu u švajcarskom Davosu, podršci koju su brojni univerzitetski profesori pružili gradjanskim protestima u Srbiji kao i o reakcijama na uvrede koje je glumac Sergej Trifunović uputio novinarki Srpskog telegrafa. 

BLIC  –  „Merkel s Vučićem o Kosovu i poseti Beogradu“, o temama sutrašnjeg sastanka predsednika Srbije i nemačke kancelarke u okviru Svetskog ekonomskog foruma u Davosu. 

ALO  –  „Pobedićemo one koji žene nazivaju kurvama“, o poruci predsednika Srbije Aleksandra Vučića onima koji vredjaju žene.

VEČERNJE NOVOSTI  –  Pod naslovom „Boračke penzije za ratnike protiv NATO“ o novom predlogu zakona o pravima boraca, vojnih invalida i civilnih invalida rata i članova njihovih porodica. „Hiljade evra zaradjuju i na podrigivanju“, o jutjuberima. 

DANAS  –  U tekstu „Profesori protiv gaženja institucija i demokratije“ o podršci koju je više od 80 profesora i nastavnika beogradskog Fakulteta političkih nauka uputilo gradjanskim protestima u Srbiji. O šansama da glumac Sergej Trifunović preuzme Pokret slobodnih gradjana pod naslovom „Trifunovića krasi spremnost da se suprotstavi“. 

INFORMER  –  List navodi da u Demokratskoj stranci „Smenjuju Lukovca i izlaze iz SZS“, da „Partizan pravi novi stadion“ i da „nasilnici iz Saveza za Srbiju pokušavaju po svaku cenu da izazovu haos“.

KURIR  –  „Sergej: Vučić Hitler, a novinarke kurve“, osude tvitova glumca Sergeja Trifunovića.

POLITIKA  –  „Glavni problem je polarizacija medija u Srbiji“, predsednik Srbije Aleksandar Vučić o kritikama na račun slobode medija u zemlji. Pod naslovom „Haradinaj preti, Amerikanci ćute“ o izjavi koju je kosovski premijer dao posle sastanka sa ambasadorom SAD u Prištini u vezi taksi na uvoz robe iz centralne Srbije.

SRPSKI TELEGRAF  –  List najavljuje tekst „Zaustavite Sergeja (Trifunovića) primitivca koji mrzi i ponižava žene“, kao i tekst o „uceni Zapada“ pod naslovom „Spojićemo Srbiju i Srpsku ako udjete u NATO“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.