U trendu

Naslovna strana za sredu, 28. mart 2018. godine

Dnevne novine na naslovnim strama izdanja za sredu, 28. mart najviše pišu o odluci Srpske liste da napusti Vladu Kosova, o formiranju Zajednice srpskih opština, hapšenju Marka Djurića u Kosovskoj Mitrovici i drugim temama.

BLIC  –  O incidentu u Kosovskoj Mitrovici u tekstu „Svaki dogovor je bolji od rata“. List navodi da ministar prosvete Mladen Šarčević od 2. aprila ima osnov za smenu rektora Univerziteta u Kragujevcu Nebojše Arsenijevića.

ALO  –  „Stavljali su mi nož pod grlo“ o torturi koju je preživeo direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić. „Pala cena bubrega“ – o tome da cena ljudskih organa u oglasima pada.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Vučić hteo da šalje Vojsku“ list navodi da je predsednik Aleksandar Vučić hteo da pošalje Vojsku Srbije zbog hapšenja Marka Djurića. List prenosi izjave  direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju o privodjenju u Kosovskoj Mitrovici u tekstu „Potezali su nož na mene i klicali ‘Alahu ekber'“.

DANAS  –  O hapšenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju u tekstu „Kao da je Marka Djurića neko namerno žrtvovao“. List navodi da će Vojni sindikat Srbije podneti krivične prijave zbog vojnih uniformi u rijalitiju TV Pink. Zamenik direktora Kancelarije za KiM Željko Jović u intervjuu u tekstu „Tukli su me cokulama i kundakom“.

INFORMER  –  List o hapšenju direktora vladine Kancelarije za KiM prenosi izjavu Marka Djurića: „Stavljali mi nož pod grlo. Vikali su Alahu ekber, psovali mi majku, Srbiju i Vučića…“.

KURIR  –  „Vukli su me ko psa i pravili selfije“ o otmici direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, „EU neće dozvoliti da se haos na Kosovu ponovi“ o hitnom sastanku visoke predstavnice EU Federike Mogerini i predsedika Srbije Aleksandra Vučića.

POLITIKA  –  O formiranju Zajednice srpskih opština pod naslovom „Deset srpskih opština na KiM same će do 20. aprila formirati ZSO“. „Srbi napuštaju kosovsku vladu“ – o odluci Srpske liste.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Braniću Srbe na Kosovu“ o tome šta je predsednik Rusije Vladimir Putin poručio predsedniku Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.