U trendu

Naslovna strana za sredu, 4. april 2018. godinu

Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od srede, 4. aprila pišu o najavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će deset dana u Evropi i svetu voditi razgovore o kosovskom problemu, a pišu i sporu oko niškog aerodroma.

ALO  –  „Srbija ponovo sila na Balkanu“ – o tome da stižu helikopteri i raketni sistemi iz Rusije i Belorusije. „Sosijete banka se povlači iz naše zemlje“ – o saznanjima lista o planovima te banke.

BLIC  –  „Nikad se nisu odvajale, u smrt otišle zajedno“ – tekst o žrtvama saobraćajne nesreće u Nišu. Pod naslovom „Šta hoće Erdogan i Putin od Kosova i Balkana“, o sastanku u Ankari. List piše i da je nedavno umrlom glumcu odato priznanje: „Glogovcu posthumno Dobričin prsten“.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Ključnih 10 dana bitke za Kosovo!“, o najavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će od 10. do 20. aprila na put po Evropi i svetu. „Penzioneri otplaćuju rate i do 80. godine“, o tome da su banke u Srbiji produžile rokove otplate gotovinskih kredita.

DANAS  –  „Živković: Beograd na vodi je Vučićeva zbirka laži“ – o neispunjenim obećanjima državnom projektu. U tekstu „Očekuje se kritike zbog Kosova, vladavine prava i spoljne politike“ list piše da će Evropska komisije 17. aprila objaviti redovan izveštaj o pripremi Srbije z prijem u EU.

INFORMER  –  „Dečak se utopio spasavajući psa“ o tragediji u Sijarinjskoj banji. „Hoće rat u Vojvodini“ – o, kako list navodi, pretnajama koalicionog partnera lidera Slobodnog pokreta gradjana Saše Jankovića, Aleksandra Odžića. „Vojnik Kfora snima dok Šiptar divlja“, o fotografiji nastaloj tokom upada i nasilja ROSU na severu Kosova i Metohije kada je uhapšen direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić.

KURIR  –  „Ukrao si 300.000 evra“ – o optužbama igumanije na račun Pahomija. „Putinove zveri stižu u Srbiju“ – o najavama ministra odbrane Aleksandra Vulina da Srbija dobija osam helikoptera.

POLITIKA  –  “ ‘Vansi’ se ne plaši ‘Konstanitna Velikog’ „, predsednik Srbije Aleksandar Vučić o preuzimanju niškog aerodroma. List piše i da kompanija “ ‘Forverk’ dolazi u Preljinu“ gde će zaposliti 1.000 radnika u prozivodnji auto-delova. “ ‘Škaljarcima’ i ‘kavčanima’ zabranjen ulazak u Srbiju“, posle mafijaških obračuna u Crnoj Gori.

SRPSKI TELEGRAF –  „Bitka za Balkan“ – o tome da su ruski i turski predsednik Vladimir Putin i Redžep Taip Erdogan dogovorili udar na „Amere“. „Ovo je spisak ministara špijuna“ – o kako list navodi članovima vlade koji su, prema navodima lidera radikala Vojsilava Šešelja, radili za strance.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike