U trendu

Naslovna strana za subotu, 12. avgust 2017. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za subotu, 12. avgust najviše pišu o dolasku izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvida Mekalistera, o Srbima iz regiona i Dragačevskom saboru trubača u Guči.

ALO – „Putin i Tramp na paradi u Beogradu“, list piše da će 100. godišnjica proboja Solunskog fronta 15. septembra 2018. biti obeležena velikom vojnom paradom i da je predsednik Srbije na taj dogadjaj pozvao najvažnije svetske državnike.

BLIC – O optužnicama Specijalnog suda za ločine OVK „Postoje dokazi za zločine 160 članova OVK“. O kompaniji Naftna industrija Srbije list piše pod naslovom „NIS otpuštao Srbe da bi zapošljavao Ruse“. O otvaranju Sabora trubača „Ludilo u Guči“.

VEČERNJE NOVOSTI – „Bolnice su prinudjene da odlažu operacije“, list piše da se operacije odlažu zbog nedovoljnih zaliha krvi. „Izaslanici u 27 država koče Kosovo“, list piše da se Beograd i dalje bori da spreči ulazak Kosova u Unesko. „Požari na Adi Huji razgoreli sumnje“, list piše da su učestali požari na Adi Huiji izazvali sumnje da su podmetnuti, jer je predvidjeno da se tu gradi stambeni blok.

DANAS – „Slučaj Savamala polako klizi ka zastarevanju“, list piše o tome šta se dešava sa slučajem noćnog rušenja u Hercegovačkoj ulici od kojeg je prošlo više od godinu dana. „Vučić i Mekalister se spremaju za Guču“, list piše da bi predsednik Srbije i evropski izvestilac za Srbiju sa ambasadorima mogli da posete Dragačevski sabor trubača. Pod naslovom „Najveća žrtva ovakvog DS biće Janković“, intervju sa bivšim predsednikom Demokratske stranke Bojanom Pajtićem.

INFORMER – „Pacoli preko Haradinaja otima Trepču“, o tome da najbogatiji Albanac Bedžet Pacoli planira na Kosovu da formira vlast sa Ramušom Haradinajem. „Tomson je ratni junak“, list piše da je Marko Perković Tompson u Hrvatskoj proglašen za „zaslužnog heroja domovinskog rata“.

KURIR – Uz nadnaslov „Sramota države“, list na naslovnoj strani najavljuje tekst o odluci Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije „Porodiljama u MUP Srbije smanjili plate“.

POLITIKA – „Neodgovorno je od pedijatara da se protive vakcini“, list piše o temi oko koje se u Srbiji često polemiše – da li su vakcine štetne. „Železara i posle dampinga pod istragom Brisela“, list piše da je Evropska komisija utvrdila da čelik iz Smedereva nije prodavan ispod cene, ali da se utvrdjuje da li je državna pomoć čeličani po pravilima Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

SRPSKI TELEGRAF – „Srpska tajna akcija ponizila NATO“, list na naslovnici piše da je 1999. sprovedena vojna operacija Vojske Srbije kojom je sprečeno da NATO udje na Kosovo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.