U trendu

Naslovna strana za subotu, 13. januar 2018. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama danas najviše pišu o pozadini izveštaja kongresa SAD o Srbiji i ruskom uticaju u regionu, predstojećim beogradskim izborima a bave se i nizom ekonomskih tema.

BLIC – „Srbija u zagrljaju Putina, da li će je Tramp oteti“ o pozadini američkog izveštaja o ruskoj propagandi. „Mladiću u školskom dvorištu smrskali glavu bejzbol palicom“ – o novom nasilju u školskom dvorištu u Batajnici.

ALO – „Majka Zorica ključna figura“ – o saslušanju osumnjičenog za ubistvo pevačice Jelene Marjanović 

VEČERNJE NOVOSTI – „Nema podela u Crkvi oko pitanja KIM“, prenosi list izjavu patrijarha Irineja o stavu SPC o Kosovu i Metohiji. „Vučić u Davosu sa Trampom i Terezom“ o učečću predsednika Srbije Aleksandra Vučića na predstojećem svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

DANAS – „U Beogradu svaka peta zgrada bez dozvole“ – o bespravnoj gradnji u glavnom gradu. „Nove prijave protiv studenata zbog protesta“ – o novim prijavama zbog učestvovanja na Protestu protiv diktature.

INFORMER – List piše da će na izbornoj listi SNS biti balerina Aja Jung i koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević.

KURIR – List piše o tome da je broj dece obolele od raka u poslednjih 10 godina porastao za 70 odsto : „U Srbiji nedeljno jedno dete umre od raka“.

POLITIKA – „Srbija bi 40 miliona evra da otplati na rate“ – o pregovorima komisije Vlade Srbije i grčke kompanije Mitilineos o otplati duga po ugovoru o preradi bakra iz RTB Bor koji je potpisan u vreme vlasti Slobodana Miloševića. „Aja Jung druga na listi SNS“ – o listi Srpske napredne stranke za beogradske izbore.

SRPSKI TELEGRAF – O mogućoj kadidaturi Jelene Karleuše na beogradskim izborima, list piše pod naslovom „Karleuša: Počistiću ih sve na izborima“. Putin šalje na mesto ambasadora Beograd stručnjaka za krizne situacije Aleksandra Bocana Harčenka. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.