U trendu

Naslovna strana za subotu, 14. jul 2018. godine

Dnevni listovi u Srbiji na današnjim naslovnim stranama pišu o različitim temama, medju kojima su kosovski problem, otvaranje kuća Beograda na vodi, sudjenje za pobunu Jedinice za specijalne operacije, sudjenje biznismenu Miroslavu Miškoviću.

BLIC  –  List prenosi izjavu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića o ubistvu pevačice Jelene Marjanović da „policija ima čvrste dokaze protiv Marjanovića“. O Egzit festivalu u Novom Sadu: „Rege žurka na tvrdjavi“.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Menjaju sistem glasanja da bi ugurali Kosovo“, list piše o novom sistemu odlučivanja u Evropskoj uniji i ukidanju viza gradjanima Kosova. „Nisu naveli sve svedoke sa nasipa“, o slučaju ubistva pevačice Jelene Marjanović. „Nestao prsten Drage Mašin“, list piše o vanrednoj reviziji u Etnografskom muzeju u Beogradu i utvrdjivanju broja nestalih eksponata.

ALO  –  List piše: „Patrijarhu pozlilo zbog tuče vladika“ . List piše i da su „predsednici opština spiskali milione na besne limuzine“.

DANAS  –  „Useljenje na gradilište ‘Beograda na vodi'“, reakcije na sutrašnje otvaranje dve kule Beograda na vodi. „Vučić za smenu direktora EPS, Brnabić protiv“, list piše o tome kako predsednik i premijerka Srbije gledaju na rad direktora Elektroprivrede Srbije Milenka Grčića. „Bivši direktor poreske uprave: Nije bilo utaje u Miškovićevom slučaju“, o sudjenju osnivaču Delta Holdinga Miroslavu Miškoviću.

INFORMER  –  „EU tera Kineze iz Srbije“ o tome da je pod istragom kredit koji je Kina odobrila Srbiji i Madjarskoj za prugu Beograd – Budimpešta. „Hrvati nemaju nikakve šanse“ kaže fudbaler Patrik Vijera o finalu na Svetskom prvenstvu u Rusiji u kojem će u nedelju igrati hrvatska i francuska reprezentacija.

KURIR  –  O sudjenju za pobunu Jedinice za specijalne operacije „Legija nije kriv, sud ne veruje Čedi i Mihajloviću“. List piše o broju ljudi koji izvrši samoubistvo u Srbiji „godišnje se ubije 1.000 ljudi“.

POLITIKA   –  „Ulemek i komanda JSO oslobodjeni optužbe“, o oslobadjajućoj presudi za organizovanje pobune JSO u novembru 2001. godine. „Makron nije rekao da treba kazniti Srbiju“, kaže u intervjuu za taj list ambasador Francuske u Srbiji Federik Mondolini. „NATO bazu gradiće na Sinjajevini“, list piše o tome gde će biti NATO baza u Crnoj Gori.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Amerika naoružala sve zemlje oko Srbije“ piše list prneoseći izjavu američkog ministra unutrašnjih poslova Džejmsa Matisa. List prenosi beleške iz 1993. „Trojica srpskih generala izdala Slobu“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.