U trendu

Naslovna strana za subotu, 18. novembar 2017. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu, 18. novembar, najviše pišu o reakcijama na odluku tužilaštva da odbaci krivične prijave za napade na novinare tokom inauguracije predsednika Srbije Aleksandra Vučića kao i o navodnom sukobu zvaničnice EU Federike Mogerini i premijera Kosova Ramuša Haradinaja u vezi zahteva Prištine za učešćem SAD u Briselskom dijalogu.

ALO – „Vučić danas saopštava odluku o izborima“, piše list povodom današnje sednice Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) na kojoj bi predsednik Srbije i lider naprednjaka Aleksandar Vučić trebalo da iznese stav o eventualnom raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora. List piše i da policija i tužilaštvo istražuju prodaju zlata iz državnih rezervi i ulozi nekadašnjih funkcionera Mladjana Dinkića i Miroljuba Labusa u tome „Dinkića i Labusa jure zbog zlata“.

BLIC – „Vučić danas odlučuje: vanredni izbori ili ne“, o odluci SNS-a i njenog lidera da li će istovremeno sa beogradskim biti održani i vanredni parlamentarni izbori.

VEČERNJE NOVOSTI – „Haradinaj pomenuo Ameriku i razbesneo Mogerinijevu“, o sastanku visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost i kosovskog premijera u Briselu. „U gimnaziji će se učiti i geopolitika“, o novim predmetima koje država planira da uvede u nastavni program gimnazija. „Nestaje čak 1.200 sela“, o upozorenjima stručnjaka da u Srbiji ima sve manje stanovništva i sve više opustelih seoskih sredina.

DANAS – U tekstu „Siledžije davljenjem ‘spasavale’ novinare“ list piše o odluci Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu da odbaci krivične prijave novinara koji su tvrdili da su napadnuti tokom inauguracije predsednika Srbije Aleksandra Vučića. „Diplomatski status centra bi dozvolio tranzit bez nadzora“, kaže ambasador Norveške u Beogradu Arne Sanes Bjornstad u vezi statusa Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu. „Radnici Goše izgubili poslednju bitku“, o otvaranju stečaja u fabrici šinskih vozila u Smederevskoj Palanci.

INFORMER – „Vučić Skotu: Srbija će ostati vojno neutralna“, o tome da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao ambasadoru SAD Kajlu Skotu da ne odustaje od vojne neutralnosti. Povodom presude u slučaju paljenja ambasade SAD 2008. godine, list prenosi kritike američkog Stejt departmenta i za nerede optužuje tadašnjeg premijera Vojislava Kštunicu: „Amerikanci traže hapšenje Koštunice“.

KURIR – O sednici Glavnog odbora SNS-a „Vrh SNS celu noć većao o izborima“. Pod naslovom „Mogerinijeva izmarširala Haradinaja“, list piše i da je visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini napustila u petak sastanak Saveta za Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju jer je premijer Kosova Ramuš Haradinaj insistirao da se poveća učešće SAD u dijalog Prištine i Beograda.

POLITIKA – Pod naslovom „Saša Janković uhvaćen u sukobu interesa“ list navodi da je lider Pokreta slobodnih gradjana u oktobru registrovao privatnu agenciju za konsalting bez saglasnosti Agencije za borbu protiv korupcije. „Mogerinijeva napustila sastanak sa Haradinajem“, list prenosi navode da je Federika Mogerini napustila sastanak zbog Haradinaja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar