U trendu

Naslovna strana za subotu, 21. april 2018. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama najviše pišu o mogućnostima udruživanja opozicionih stranaka, o upravljanju aerodromima u Srbiji i o drugim društveno-političkim temama.

BEOGRAD – O pregovorima opozicionih lidera o ujedinjenju u tekstu „Alavi Djilas upropastio dogovor opozicije“. List navodi da „Tajne službe spremaju haos u Banjaluci“. Pod naslovom „Atentator na Djindjića izašao sa robije“ list piše da je oslobodjen osudjeni za ubistvo bivšeg premijera Srbije Zorana Djindjića.

BLIC – „Brnabić: Ubice dece zaslužuju najstrožu kaznu“, list prenosi pismo premijerke Srbije Ane Brnabić ocu ubijene devojčice Igoru Juriću. U intervjuu za list o udruživanju opozicionih stranaka predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić kaže „I Dveri mogu u savez opozicije“.

VEČERNJE NOVOSTI – Pod naslovom „Skot srećan kao Pinki“ o susretu lidera Radikala Vojislava Šešelja i ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Kajla Skota. „Zidaju prvu srpsku crkvu na ruskom tlu“ o najavljenoj gradnji Hrama Svetog Vasilija u Petrogradu.

DANAS – „Lokalne vlasti redom nude aerodrome Vladi Srbije“, list navodi da je vlast u Užicu ponudila državi da preuzme upravljanje aerodromom „Ponikve“. Pod naslovom „Šta predsednik radi sa ‘državnim neprijateljima'“ list piše o sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa Džordžom i Aleksandrom Sorošem kao i sa predstavnicima američke KKR grupe.

INFORMER – O hapšenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Djurića u Kosovskoj Mitrovici „Euleks: Otmica Djurića je okej“. List piše da će Dragan Stojković Piksi možda biti novi trener Arsenala.

KURIR – List prenosi Izveštaj Evropske komisije i navodi da „Srbija ima najveći rast u ekonomiji“.

POLITIKA – Pod naslovom „Podsticaji samo za visoke tehnologije“ o tome da se menja način državnog subvencionisanja. „Fejsbuk seli milijardu i po naloga da bi izvrdao zakon“ naslov je teksta u ome se navodi da će kompanija naloge korisnika te društvene mreže van EU prebaciti na kalifornijsko sedište, kako bi izbegla evropske mere za zaštitu privatnosti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar