U trendu

Naslovna strana za subotu, 4. februar 2017. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu najviše pišu o odnosima Beograda i Prištine i predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji.

ALO – „Državni sekretari zaradjuju milione“, list donosi listu vladinih činovnika snajvećim primanjima.

BLIC – „Neće biti rata na Kosovu“, povodom „zapaljivih“ izjava srpskih i albanskih političara. Analiza i poredjenje bivšeg srpskog i sadašnjeg američkog predsednika u tekstu pod naslovom „Milošević i Tramp, sličnosti i razlike“.  

VEČERNJE NOVOSTI  –  O životu Srba u južnom delu Kosovske Mitrovice pod naslovom „Živimo u strahu da nam se 2004. ne ponovi“. O planu kosovskih Albanaca: „Rušenje zida (predsedniku Kosova Hašimu) Tačiju maska za napad na sever Kosova“. Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević kaže za list „Zakonom protiv loših direktora“.

DANAS  –  Razgovor s poslanicom i bivšom predsednicom Izvršnog odbora Socijalističke partije Srbije Dijanom Vukomanović: „Vučić ne veruje Dačiću ni kad mu darove donosi“.

INFORMER  –  „Vuk (Jeremić) kupuje poslanike u Skupštini“, tako je list protumačio osnivanje novog poslaničkog kluba u Skupštini Srbije.

KURIR  –  „Srbi, sve ćemo vas zgaziti ako udjete centimetar na Kosovo“, list piše da je albanski premijer Edi Rama izneo tu pretnju prilikom boravka na Kosovu u televizijskoj emisiji.

POLITIKA  –  O odnosima Beograda i Prištine i porukama diplomatskih krugova list piše pod naslovom „Stoltenberg pozvao Prištinu i Beograd da spuste tenzije“. O vraćanju imovine verskim zajednicama pod naslovom „Do kraja godine Pravoslavnoj crkvi biće vraćeno 90 odsto imovine“. O zaoštravanju odnosa Beograda i Prištine: „Duvanje u vatru pred kampanju“.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Premeštam policiju po Srbiji da nerviram ambasadore“, pod tim naslovom list donosi odgovor premijera Aleksandra Vučića ambasadorima koji su zainteresovani zbog čega se dogadja pomeranje pojedinih vojnih i policijskih jedinica po Srbiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar