U trendu

Naslovna strana za subotu, 18. avgust 2018. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja za subotu, 5. avgust, najviše pišu o 22. godišnjici hrvatske vojno-policijske akcije „Oluja“ i o odluci Hrvatske da uvede vancarinske barijere za uvoz poljoprivrednih proizvoda iz Srbije.

ALO – „Američki operativac dolazi da rasturi Balkan“, naslov je teksta u kome se navodi da je za novog ambasadora SAD u Skoplju imenovan diplomata Hojt Brajan Ji. O toplotnom talasu „Paklene vručine tek slede“.

BLIC – U tekstu „Ubice dece doživotno u zatvoru“ list piše o tome da je sa fondacijom „Tijana Jurić“ pokrenuo peticiju za izmenu krivičnog zakona. „U Srbiji sećanje na žrtve, Hrvati slavili pobedu“ o obeležavanju 22. godišnjice od hrvatske vojno-policijske akcije „Oluja“.

VEČERNJE NOVOSTI – Pod naslovom „Srbe više niko neće ubijati bez kazne“ list prenosi govor predsednika Srbije Aleksandar Vučića sa obeležavanja 22. godišnjice od hrvatske vojno-policijske akcije „Oluja“. „Brisel obara rampu“ list piše da „EU sprema packu Zagrebu“.

DANAS – „Srbi da formiraju svoje organe na severu“ u razgovoru za Danas ocenjuje lider Gradjanske inicijative SDP Oliver Ivanović. „Tenzija oko ‘Oluje’ je neizbežna“ list prenosi tekst hrvatskog istoričara Vjerana Pavkovića o odnosima Beograda i Zagreba.

INFORMER – „Niko više neće nekažnjeno ubijati Srbe“, prenosi list poruku predsednika Srbije Aleksandra Vučića povodom godišnjice hrvatske akcije „Oluja“. List najavljuje novi rijaliti šou „Željko Mitrović za rijaliti uvozi milion litara morske vode“.

POLITIKA – „Dan kada je Hrvatska etnički očišćena“ list piše o obeležavanju 22. godišnjice od hrvatske vojno-policijske akcije „Oluja“. „Honorar od 15.750 dinara čak i za jedan minut sudjenja“ list piše o tome da se „advokatima u Srbiji isplati da budu branioci po službenoj dužnosti“.

SRPSKI TELEGRAF – „Istina o padu Knina“, povodom 22. godišnjice hrvatske akcije „Oluja“. Na naslovnoj strani list najavljuje intervju sa šefom srpskog kokusa u SAD „Srbija se pita za Kosovo“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.