U trendu

Naslovna strana za subotu, 15. septembar 2018. godine

Beogradski dnevni listovi u izdanjima od subote, 9. septembra, uglavnom pišu o rezultatima posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Sarajevu, kao i o drugim političkim i društvenim temama.

ALO  –  „Zbogom Šurda“, poznati glumac Ljubiša Samardžić preminuo posle teške bolesti u 81. godini u Beogradu.

BLIC  –  „Haradinaju vojska, Tačiju sudstvo, Srbima tri resora“, o sednici Skupštine Kosova na kojoj bi trebalo da bude izabrana Vlada Kosova. List piše i da „Posle tropskog leta stiže blaga zima“.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Prvi bezbednjak Kine sa Vučićem o pritiscima“, list navodi da jedan od najbližih saradnika kineskog predsednika Si Djinpinga, Meng Djijandžu, dolazi u Beograd. List piše i da je „Ukradena hrana za gladne na Kosovu“. „Devojčica preminula čekajući Hitnu pomoć“, o smrti devojčice u selu kod Trstenika.

DANAS  –  „Vučićeve poruke relaksirale odnose“, za list o efektima posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Sarajevu, govori potpredsednik Vlade Rasim Ljajić. „Srbija liči na Musolinijevu državu“, kaže za list sociološkinja i nekadašnja predsednica Gradjanskog saveza Vesna Pešić. „Policija ne sme da hapsi ljude bliske režimu“, kaže predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović.

INFORMER  –  Pod naslovom „Šef CIA kupuje TV Prva i B92“ list piše da Investicioni fond, na čijem je čelu bivši direktor CIA Dejvid Petreus i u čijem je vlasništvu televizija N1, kupuje još dve televizije sa nacionalnom frekvencijom u Srbiji.

POLITIKA  –  „Male plate – jeftina struja“, o ceni struje u Srbiji. Pod naslovom „ZSO i srpska imovina uslov za kosovsku vladu“, list piše o konstituisanju Vlade Kosova. Na naslovnoj strani najavljen je i tekst „Misterija oko doštampavanja evra uzbunila berze“.

SRPSKI TELEGRAF  –  U tekstu „Ambasadama pisao da će ubiti Vučića“ o hapšenju ratnog veterana N.N. (53) zbog navodne namere da izvrši atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.