U trendu

Naslovna strana za utorak, 12. decembar 2017. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od utorka, 12. decembra, najviše pišu o otvaranju dva nova poglavlja u pretpristupnim pregovorima Srbije sa Evropskom unijom.

ALO – „Licemeri napali Djindjićevu ćerku“, list piše o reagovanjima na informaciju da ćerka ubijenog premijera Srbije Zorana Djindjića, Jovana, radi u Vladi Srbije. „Tajkun prekosutra objavljuje kandidaturu“, list piše da će se na izborima za Skupštinu Beograda kandidovati nekadašnji gradonačelnik Dragan Djilas.

BLIC – Pod naslovom „Induse priveli na aerodromu sa sumnjivom napravom“ list navodi da su krajem novembra dvojica Indusa zadržana na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ jer su u Srbiju pokušala da unesu „sumnjivu napravu“ za koju se kasnije ispostavilo da nije eksplozivna.

VEČERNJE NOVOSTI – „Glavne zamerke: rampa Rusiji, a prolaz GMO“, Srbija u Briselu otvorila još dva poglavlja u pristupnim pregovorima sa EU, Poglavlje 6, koje se odnosi na prava privrednih društava i Poglavlje 30, o ekonomskim odnosima s inostranstvom.

DANAS – Pod naslovom „Ne postoje rokovi za ulazak u STO“, intervju s ministrom trgovine Rasimom Ljajićem o otvaranju poglavlja u pregovorima o pristupanju Srbije EU. „Ne može direktor da ima svoj stav“, list piše da je užički SNS smenio Sašu Savića sa funkcije direktora aerodroma Ponikve jer nije slušao naloge gradonačelnika Užica Tihomira Petkovića.

INFORMER – „Srbiji se sprema ukrajinski scenario“, list piše o upozorenjima na separatističke namere u Vojvodini i Raškoj oblasti.

KURIR – „Radikal podvodio prostitutke poslanicima“, prema rečima bivšeg socijaliste Aleksandra Požgaja, član Srpske radikalne stranke Sulejman Spaho bio je „makro u Skupštini Srbije“.

POLITIKA – „Laktalisovo mleko za bebe sklonjeno iz prodaje“, mleko za bebe francuskog proizvodjača biće povučeno sa srpskog tržišta zbog sumnje da je zaraženo salmonelom. O razlozima za rast interesovanja za doktorske studije u tekstu pod naslovom „Doktorat popravlja biografiju“. 

SRPSKI TELEGRAF – „Jankovićev partner vredja bez stida“, list piše o reakciji predsednika Pokreta za preokret Janka Veselinovića na informaciju da je ćerka ubijenog premijera Zorana Djindjića zaposlena u Vladi Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.